Ekrem İmamoğlu: Demokrasi dışı kesimlere karşı birlikte mücadele edeceğiz

Ekrem İmamoğlu: Demokrasi dışı kesimlere karşı birlikte mücadele edeceğiz

Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır'da partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. "Demokrasi dışı kesimlere karşı birlikte mücadele edeceğiz" diyen İmamoğlu, sözünü "Bu toprakların yegane sahibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıdır" diyerek bitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gitti. Saat 11.30'da Diyarbakır Havaalanı'na giden İmamoğlu'nu karşılayanlar arasında Amedspor taraftarları da vardı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı gerçekleştiriyor.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, daha sonra partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçen İmamoğlu, burada İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Diyarbakır'ın bütün sıcaklığını havalimanında hissettim. Çok mutlu oldum, onore oldum.

Bu seyahat bir düğüne gidişin yanı sıra farklı anlam da içeriyor. İki yıl önce geldiğimde ilk kez gelmiştim ve çok etkilenmiştim. Bu kadim kentin birçok medeniyeti, farklı etkinlikleri içerisinde barından bir kent. 

Benim kalbimde hep böyle bir yeri var. 

Çok değerli bir seçim süreci yaşadık. İstanbul'da çok önemli bir seçim süreci yaşadık. Oy kullanan vatandaşlarımız için demokrasiye sahip çıkma kısmı ispat olmuştur. Günün sonunda Türkiye'de demokrasi kazanmıştır. 

Demokrasiyi sahip çıkma duygusu ortaya çıkmıştır İstanbul'da. Türkiye'de demokrasi kazanmıştır. 

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ne yazık ki gaflet ve delalettir. Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez.

Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir. Vatandaşın seçme ve seçilme hakkının özgürce kullanmasında önünde engeller koymak demokrasi dışı kesimleri güçlendirmekten başka işe yaramaz.

Demokrasi dışı kesimlere karşı birlikte mücadele edeceğiz.

Kayyuma devretme uygulamalarının altında israf düzenini sürdürmeye dair pek çok emareler görünmektedir. İstanbul ya da Diyarbakır nerede olursa olsun, bu milletin görev verdiği hangi kişi olursa olsun tavrımızı duruşumuzu değiştirmeyiz. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı durmak zorundayız. Çünkü bu bir adalet, demokrasi ve millet iradesini koruma mücadelesidir. Adalet ortadan kalktığında millet iradesinin nasıl tepki verdiğini yakın zamanda gördük.

Bu toprakların yegane sahibi, Türkiye Cumhuriyetî'nin eşit vatandaşlarıdır.

----------------------------------------------------------------------------

Ekrem İmamoğlu ve CHP'li heyet, Diyarbakır Barosu Başkanı olduğu 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etti.

Elçi'nin mezarını ziyaret eden İmamoğlu, görevden alınan HDP’li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kayapınar Belediye binasında gerçekleşen buluşmaya görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP’li milletvekilleri de katıldı.

Buradaki buluşmada "İstanbul'dan size selam getirirdim. Umutluyum, bu sıkıntılı günleri aşarız" diyen İmamoğlu, "Diyarbakır'a daha keyifli gelmek, sizi büyükşehir belediyesinde ziyaret etmek isterdik. İnşallah bir daha ki sefere" dedi.

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ise İmamoğlu'na "İstanbul'daki seçim sonucu bizde umudu büyüttü ama 19 Ağustos’da bir darbe yaşandı. Buna karşı beraber yürümeliyiz. Buraya gelişiniz bizim için bir ışıltı ve güçtür. Beraber yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı'na, AKP tarafından İBB'den indirilen Atatürk portresini hediye etti.