Ekranlarda katil konuşturulmasına Erkan Baş’tan tepki: ‘Medya, katillerin sesi olsun istiyorlar’

Ekranlarda katil konuşturulmasına Erkan Baş’tan tepki: ‘Medya, katillerin sesi olsun istiyorlar’

Skandalla ilgili konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, katil Kırcı’nın ekranlara çıkarılmasına tepki gösterdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Bahçelievler Katliamı’nın düzenleyicilerinden Haluk Kırcı’nın dün akşam bir televizyon programına çıkarılmasına tepki gösterdi. Baş, “Medya katillerin sesi olsun isteniyor” dedi.

8 Ekim 1978'deki Bahçelievler Katliamı'nda 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi genci öldürmekten hüküm giyen ülkücü Haluk Kırcı dün akşam Haber Global’de işlediği cinayeti anlattı. Skandalla ilgili Mezopotamya Ajansı’na konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, katil Kırcı’nın ekranlara çıkarılmasına tepki gösterdi.

Bahçelievler’de plan ve programlı bir şekilde, kontrgerilla olarak kullanılan güçler tarafından Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence’nin katledildiğini hatırlatan Baş, 12 Eylül 1980 faşist askeri darbesine giden süreçte faillerin, onlara bu katliamı yaptıranların ve amaçlarının bilindiğini söyledi. “Faillerin, onları azmettirenlerin nasıl serbest bırakıldıkları, nasıl kullanıldıkları biliniyor. Dün bu katillerden biri, bir ‘star’ gibi televizyona çıkarıldı” diyen Baş, Kırcı’nın ekrana çıkarılmasını “bir soruşturma, araştırmacı gazetecilik, katliamda bilinmeyen yönleri açığa çıkarma amacı da yoktu” şeklinde nitelerken, “Bu kirli düzenin çarkları içinde gazetecilik yok, televizyonculuk yok. Tüm medya ‘katillerin sesi’ olsun isteniyor, ona göre yapılandırılıyor” ifadelerini kullandı.

‘BU DÜZENİN ADI KATLİAM DÜZENİDİR’

“Birkaç ay önce bir başka katil ‘affedilerek’ hapisten çıkarıldı. Birkaç yıl önce bir başka katil, iktidar lehine mitingler yaptı” diyen Baş, şöyle devam etti:

“Sivas Katliamı’nın avukatları en yetkili makamlara getirildi. İstismar ve tecavüz sanıkları, kadın ve çocuklara şiddet uygulayanlar korundu, kollandı. Dernekleri, vakıfları okullara sokuldu. Medyanın yüzde 95’i bunların hizmetine girdi. Gizli, saklı da değil. İşte gözümüzün önünde yaşanıyor.  Bu azmettiriyor, bu katlediyor, bu koruyor, bu kullanıyor, bu da sözcülüğünü yapıyor. Adını koyalım, hep birlikte yarattıkları düzenin adı katliam düzenidir.”

‘DÜNDEN BERİ TELEFONLAR ALIYORUZ’ 

Dünden bu yana yoğun bir şekilde telefon aldıklarını söyleyen Baş, aldıkları telefonlarda Kırcı’nın televizyona çıkarılmasından halkın rahatsız olduğunu aktardı. Baş, “Gün geçtikçe daha çok yurttaşımız bu katliam düzenine isyan ediyor. Sistemin her bir parçasının nasıl insan canına kastetmek için planlandığını görüyor, anlıyor. Bu ülkede sosyalistler, devrimciler, emekçiler, kadınlar, gençler ve onların temsilcileri var. Behice Boranlardan, Bahçelievler’de katledilen yoldaşlarımızdan kalan mirası büyütmeye, o bayrağı yükseltmeye ant içmiş bizler varız. Türkiye İşçi Partisi var” ifadelerini kullandı. 

‘BU TOPRAKLAR YARATTIĞINIZ BATAKLIKTAN İBARET DEĞİL’

“Bu insan müsveddesi katili azmettiren, koruyan, kullanan, hapisten çıkaran, onun sesi olanlar; biraz daha debelenin, biraz daha uğraşın, elinizden geleni ardınıza koymayın” diyerek tepki gösteren Baş, şunları söyledi: “Yarattığınız bataklıkta boğuluyorsunuz. Bakın kadınların eli yakanızda. Bakın işçilerin eli yakanızda. Bizim elimiz yakanızda… Miadınız doluyor. Arkanızda kimse kalmıyor. Kanallarınız izlenmiyor. Gazeteleriniz okunmuyor. Bu topraklar, yarattığınız bataklıktan ibaret değil.  Memleketin her bir karış toprağında 7 TİP’li gencin bıraktığı mirasın izleri var. Unutmayın, biz unutmuyoruz.”