"Ekonomimiz sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyuyor"

"Ekonomimiz sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyuyor"

Nebati "Ekonomimiz sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği 21. Olağan Genel Kurulu'nda açıklama yaptı.

Dolar 15,80 TL’yi aşarken konuşan Nebati, “Ekonomimiz sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Enflasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Nebati, “Tüm dünya, son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla karşı karşıya. Örneğin; İspanya’da üretici fiyat artışları bir buçuk yıl içinde yıllık bazda negatif seviyelerden yüzde 40’ın üzerine ulaşmış vaziyette. Mevcut küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor. Öncü göstergeler bu yılın ilk çeyreğinde güçlü ve dengeli büyüme eğiliminin sürdüğünü gösteriyor" dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İhracatta her ay yeni rekorlara imza atıyoruz. Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 23,4 milyar dolarlık ihracat ile tüm zamanların aylık ihracat rekorunu kırdık. Bu ayda enerji hariç ihracatımız ithalatımızı geçmiş durumda!

"EKONOMİMİZ BÜYÜYOR"

Ekonomimiz üretiyor, ihraç ediyor, istihdam oluşturuyor ve daha da önemlisi bunu gerçekleştirirken organik ve sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyuyor.

Önümüzdeki dönemde fiyat istikrarını kalıcı olarak tesis ederek halkımızın alım gücünü eskisinin de üzerine çıkartmak konusunda kararlıyız!

Milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemek için, devlet-millet kucaklaşmasıyla gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Aralık ayında piyasa gerçekliğini yansıtmaya dövizdeki fiyat oluşumunu aldığımız önlemlerle bertaraf ettik. Enflasyonun önemli bir belirleyicisi olan döviz kurundaki fiyat dalgalanmalarını büyük oranda dengeledik.

Şimdi hedefimiz enflasyonun ana sebeplerinden biri olan beklentileri düzeltmektir. El ele vererek, birlikte adımlar atarak ve yüreğimizle halledeceğiz.

Günlerdir ilgili sektör kuruluşlarıyla bire bir toplantı yapıyoruz. Rakamları önlerine koyuyoruz. Fahiş uygulamalara net olarak karşı durduğumuzu ortaya koyuyor ve net olarak paylaşıyoruz. Bir çabamız var, çabamız enflasyonun Türkiye'nin mutlak surette kontrol altına alınması ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemesidir. Bunu yapacağız, bizimle birlikte olanlarla yapacağız. Bu işi başaracağız. Yanlış yapanın üstüne de gideceğiz. Şu andaki enflasyonun bu rakamlara gelmesindeki en önemli etken beklentiler haline dönüşmüştür. Bunları hep beraber kıracağız. Beklentilerdeki bozulma ve dışsal faktörlerden kaynaklı artışların vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansımasının adımlarını aralıksız atıyoruz.

"ENFLASYON SADECE DEVLETİN ÇÖZECEĞİ BİR SORUN DEĞİL"

Enflasyon konusunda fırsatçılara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Enflasyonu sadece devletin çözebileceği bir sorun olarak görmüyoruz. Enflasyonla mücadelemizde iktisadi temellerle uyuşmayan fiyat artışlarına müsamaha göstermeyeceğimizi tekrarlıyoruz. Milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemek için devlet millet kucaklaşmasıyla gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz.

Konut piyasasındaki ihtiyacı gidermek için hızlı adımlar atmak istiyoruz. İşbirliği ile İstanbul'daki konut arzını katlayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Mahalle aralarında bekleyen arsaların hızlı bir şekilde yapılaşması için paydaşlardan destek istiyoruz."

DAHA FAZLA