Ekonomik yıkımın sorumlularından Damat Berat Albayrak istifa ettiğini duyurdu

Ekonomik yıkımın sorumlularından Damat Berat Albayrak istifa ettiğini duyurdu

Türkiye'deki ekonomik yıkımın sorumlularından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'sağlık sorunları' nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa kararını sosyal medya hesabından duyuran Albayrak, "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniye devam edememe kararı aldım" ifadelerini kullandı. Abayrak, bundan sonraki süreçte zamanını ailesine ayıracağını söyledi.

'AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI'

İstifa eden Albayrak'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı adım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflere çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

Enerji'de olduğu gibi Ekonomi'de de ektiğimiz tohumlar çok da uzak olmayan bir gelecekte koca koca çıkarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına sahit olacağız inşaallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin it izine karıştığı, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden herbir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.

Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak olan bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun.

Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cebab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın.

Sonumuzu hayreylesin..."

'ERDOĞAN'IN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA'

Gazeteci, yazar Levent Gültekin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Albayrak'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile ile istifa ettiğini iddia etti.

Gültekin paylaşımında, "Sordum soruşturdum istifa haberi gerçekmiş ve Erdoğan'ın isteği ile olmuş" dedi.

'BAKANLIK TEYİT ETTİ'

Bloomberg muhabiri Fercan Yalınkılıç, Berat Albayrak'ın istifasının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından teyit edildiğini duyurdu.

BBC Türkçe de bilginin, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından teyit edildiğini açıkladı.

'KONU ERDOĞAN'IN TAKDİRİNDE'

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Albayrak şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz" diyerek, konuyu Erdoğan'ın takdirine bıraktı.

Bostancı, paylaşımında, "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir" ifadelerini kullandı.

SARAY REJİMİNDEN MANZARALAR: ÇAKICI'DAN ALBAYRAK ANALİZİ

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, sosyal medya hesabından Albayrak'ın istifasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Çakıcı, "Ciddi devlet adamları şartlar ne olursa olsun kişisel problemlerini devlet menfaatine devletimizin menfaati söz konusu olunca hükümet içerisindeki nefsi çekişmeler deepfrezde dondurulur. Devletimizin ve milletimizin ekonomik teminatı olan maliye bakanlığının uluslararası yıllardır ekonomik ilişkilerinden dolayı devam eden ekonomik bağlantılar da bir kopma olmaz başındaki kaptan gemiyi terk etmez. Eğer cidden devletin başındaki kaptan ikinci kaptan olana bir süre dinlen demişse normaldir" ifadelerini kullandı.

Çakıcı paylaşımın devamında, "Görevinden alınma devletin menfaatine ise hayırlı uğurlu olsun. Muhalefet baskısından görev değişikliğine uğratılmışsa devletimizin başı Cumhur ittifakının yıllardır yıpratmak isteyen muhalefete şunu göstermiştir. Devletin bekası için gerekirse kolumu keserim, devlet ve milletimiz için bu istifa ile ekonomi düzelecekse hayırlara vesile olsun. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim" dedi.

REUTERS: İSTİFANIN ARDINDAN TL ASYA BORSALARINDA DEĞER KAZANDI

Reuters haber ajansı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkilinin istifayı doğruladığını açıkladı.

Reuters ayrıca, Albayrak'ın istifasının ardından TL'nin Asya borsalarında yüzde 1'den fazla değer kazandığını duyurdu.

BAKANLIĞIN TWITTER HESABINDAKİ TÜM GÖNDERİLER SİLİNDİ

Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabındaki tüm gönderiler silindi.

İKİ KESİM SUSKUN

Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak’ın istifasının ardından, sosyal medyada çok sayıda AKP’li vekil ve bürokratın Albayrak’a destek mesajları yayınladığı görüldü. Öte yandan, özellikle iki kesimden herhangi bir yorum gelmemesi dikkat çekti. 

Yandaş medya ve anaakım medya istifanın bakan ve vekiller tarafından teyit edilmesine rağmen herhangi bir haber girmedi. Yeni Şafak’ın İngilizce sayfasında istifanın ilk dakikalarında girilen haber de daha sonra geri çekildi. Şu ana kadar herhangi bir haber girmeyen yayın kuruluşları arasında Yeni Şafak, Sabah, Hürriyet, Aydınlık gibi “gazeteler” yer alıyor. 
Bu arada, daha önce istifası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek veren MHP’liler bu kez suskun kaldı. MHP’li tek bir milletvekilinin Berat Albayrak’a destek vermemesi göze çarptı.