Ekonomik kriz nedeniyle OHAL ilan edilen Lübnan'da WhatsApp vergileri protesto edildi

Ekonomik kriz nedeniyle OHAL ilan edilen Lübnan'da WhatsApp vergileri protesto edildi

Ekonomik kriz sebebiyle OHAL ilan edilen Lübnan'da hükümetin birçok şeye olduğu gibi WhatsApp uygulamasına da vergi getirmek istemesi Beyrut ve diğer kentlerde protesto edildi. Hükümet, protestolar sonucunda geri adım atarak teklifi geri çekti.

Lübnan'da hükümetin internet üzerinden sağlanan iletişime getirmek istediği yeni vergilere halk isyan ederken; özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme kararı başkent Beyrut ve diğer kentlerde protesto edildi.

Beyrut şehir merkezinde toplanan ve Bakanlar Kurulu toplantısının olduğu Hükümet Sarayı'na yürüyen binlerce kişi, hükümetin yeni vergiler konusunda geri adım atması talebinde bulundu.

GÖSTERİCİLERİN BULUNDUĞU YÖNE ATEŞ AÇILDI

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, siyasi yetkililerden birinin koruması göstericilerin bulunduğu yöne ateş açtı, bir kişiye de aracıyla çarptı.

HÜKÜMET TEKLİFTE GERİ ADIM ATTI

Çok kısa süre içerisinde Beyrut, Tire, Saida, Trablus ve Baalbek dahil pek çok kente yayılan gösteriler neticesinde hükümet vergi teklifi konusunda geri adım atarken halk, Lübnan İç Savaşı sonrası oluşturulan sekter anayasayı ve düzeni hedef alan sloganlarla eylemlerini sürdürdü.

EKONOMİK OHAL İLAN EDEN BAŞBAKAN, SEVGİLİSİNE 16 MİLYON DOLAR HEDİYE ETMİŞTİ

3 Ekim'de ülkede ekonomik olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini duyuran Lübnan Başbakan Saad el-Hariri'nin, Güney Afrikalı sevgilisi, manken Candice van der Merwe'nin banka hesabına 16 milyon dolar para gönderdiği ortaya çıkmıştı

Hariri, van der Merwe'nin banka hesaplarına para transferlerini iki başbakanlık dönemi arasında yaparken Gelecek Hareketi partisinin lideriydi.