Ekonomi Bakanı Zeybekci’den zam çağrısı: Zam yapmada bu kadar acele etmeyin

Ekonomi Bakanı Zeybekci’den zam çağrısı: Zam yapmada bu kadar acele etmeyin

Akaryakıta üst üste yapılan zamlara ilişkin konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Şu çağrıda bulunmak istiyorum, zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum" dedi.

Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta zam üstüne yapılan zamlarla vatandaş ekonomik dar boğaza girerken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci zammın aceleye geldiğini söyledi. Bakan Zeybekcı, akaryakıt fiyatlarında üst üste yapılan zamlarla ilgili "Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum" dedi. Zeybekci, toparlanma sürecinde fiyatı aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecanı beklediklerini ekledi.

‘TÜRKİYE TWEET SAVAŞLARININ ORTASINDA’

Bilecik’i ziyaret eden Zeybekci, bir basın mensubunun "Kurdaki döviz artışı ve zamları değerlendirir misiniz? ABD ve Rusya arasındaki restleşmenin Türkiye ekonomisine etkisi olacağını düşünüyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Türkiye şu andaki jeopolitik risklerin en yoğun canlandığı bölgede. Hiç kimsenin Suriye ile bu kadar uzun sınırı, Irakla, bu coğrafyayla yoğun, yakın teması yok. Binlerce kilometre öteden bu coğrafyaya ilgi duyup da bu coğrafyayla ilgili biraz da komik ama tweet savaşlarını başlatanların bizim kadar menfaati yok. Türkiye bunun ortasında. Daha kötü ne olabilir ki? İnsanlık trajedisinin yaşandığı bir coğrafya. Türkiye'nin önemli ticari ortaklarından olan Irak ve Suriye'de yaşanan bu olaylar ekonomik olarak etkiliyor. Türkiye olarak bu coğrafyadaki bu oluşumlara karşı sessiz kalmama adına duruma vaziyet ettiği bir dönem yaşıyoruz."

ZEYBEKCİ'DEN DÖVİZ KURU TESELLİSİ: GEÇECEK

Zeybekci, son dönemde yaşanan kurlarla ilgili dalgalanma, çalkalanma ve oynaklığın, jeopolitik kaynaklı olduğunu savunarak, "Türkiye'yle ilgili de birilerinin spekülatif amaçlı bunları kullanmasından kaynaklı. Bunların Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Bunlar geçecektir” dedi.

‘ZAMDAKİ GİBİ İŞTAHLI OLUN’

Akaryakıttaki fiyat artışlarıyla ilgili olarak da Zeybekci, şunları söyledi:

"Motorin ve akaryakıtla ilgili zamları da arka arkaya gördük. Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan bunun toparlanacağını ümit ediyoruz. Toparlanma olduğunda aynı kurumların fiyatları aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz." (AA)

DAHA FAZLA