Ekmekçioğulları işçilerinin direnişi 42. gününde

Ekmekçioğulları işçilerinin direnişi 42. gününde

Sendikalı oldukları gerekçesiyle hukuksuzca işten çıkarılan Ekmekçioğullar işçilerinin direnişi 42. gününde sürüyor.

İleri Haber

Çorum'da Ekmekçioğlu Metal Kimya işçilerinin DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olmaları nedeniyle İş Kanunu’nun 25/2 maddesi gerekçe gösterilerek işlerine son verilmesinin ardından başlattıkları direniş 42 gündür sürüyor. İşçilerin eylemine Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı ve DISK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu katıldı. Eylemde işçiler, sendikalı olarak işlerine geri dönmek istediklerini belirterek “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganları attılar.

İşçilerle fabrika önünde bir araya gelen Erkan Baş, Türkiye’nin birçok yerinde var olan işçi direnişlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Burada büyüttüğümüz sesi gücümüz yettiği kadar başka yerlere duyurmaya çalışacağız. İyi ki varsınız, iyi ki haksızlığa zulme boyun eğmiyorsunuz. Hepimize güç ve umut veriyorsunuz. Sayenizde bu ülkenin yarınlarının çok güzel olacağına dair inancımız var” dedi.

İşçilerin düzenlediği basın açıklamasında konuşan Çerkezoğlu ise Çorum’un sınıf mücadelesi ve DİSK tarihi açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, “Bugün Çorum’da metal işçisi kardeşlerim en temel haklarını kullandığı için, sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. Sendikalı olmak haktır, sendikalı oldukları için işçileri işten çıkarmak suçtur.” ifadelerini kullandı.