Ekmeğin ardından simide de zam geliyor

Ekmeğin ardından simide de zam geliyor

Zamlı fiyatın hafta sonundan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Sene başında 3 TL'ye satılan simidin, hafta sonundan itibaren 5 TL olarak satılacağı açıklandı. Zammın gerekçesi artan maliyetler oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de halk ekmeğe zam gelmesinin ardından başkentteki esnaf odası, sene başında 3 TL'ye satılan simide bir zam daha geleceğini açıkladı. Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlara Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Aşırı artan maliyetler nedeniyle halihazırda 4 TL'den satılan 90 gram simit fiyatının artışı için talepte bulunmuştuk" dedi.

'HAFTA SONUNDA FİYAT ARTACAK'

Sputnik'e konuşan Delibaş, "Tüm maliyetlerimiz artarken biz kafamıza göre artış yapamıyoruz. Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşların bu zammı onaylaması gerekiyor. Bu talebimiz onaylandı ve biz şimdi resmi yazıyı bekliyoruz. Yazının gelmesi ile birlikte bu hafta sonunda itibaren simit fiyatı artacak" ifadelerini kullandı.

'ZAM ONAYLANINCAYA KADAR MALİYETLERİMİZ ARTTI'

Girdi maliyetlerindeki artış ile birlikte esnafın zor durumda olduğunu belirten Delibaş "Simit için kullanılan ham madde fiyatlarına her geçen gün zamlanıyor. Kiralar aldı başını gitti. Asgari ücrete yıl içinde iki defa zam geldi. Bununla birlikte işçi maliyetleri arttı. Doğal gaz ve elektrik fiyatları yüksek. Biz zam talep ettik ama bu talebimiz onaylanıncaya kadar maliyetlerimiz yeniden arttı. Şimdi simit 5 TL olacak. Bazı esnaf 6 TL’den simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz" diye konuştu.