Ek ödemelerini alamayan sağlık emekçilerinden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde protesto

Ek ödemelerini alamayan sağlık emekçilerinden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde protesto

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sağlık çalışanları, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin ödenmemesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle hastanede yürüyüş yaptı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin ödenmemesi ve çalışma koşullarının düzenlenmesi talebiyle hastane içinde protesto düzenledi. Hastanenin B Bloku önünde bir araya gelen yaklaşık 100 sağlık emekçisi A Blok’taki Başhekimlik binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanları tarafından başhekimlik binası önünde yapılan açıklamada haziran ve temmuz aylarında hiç ek ödeme yapılmadığı, ağustos-eylül-ekim aylarında verilen performans ücretlerinin yetersiz olduğu, kasım sonrasına dair de bir güvence verilmediğinin altı çizildi. 

Öte yandan hastanede görev yapan sağlık emekçileri, haziran ve temmuz ayı ek ödemelerinin yapılacağına dair güvence verilmemesi durumunda her gün yürüyüş düzenleyeceklerini açıklarken, haklarının sonu kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.