Eğitim sendikalarından 'KPSS' tepkisi!

Eğitim sendikalarından 'KPSS' tepkisi!

KPSS 2022, 31 Temmuz Pazar günü iki oturum şeklinde yapılmıştı.

İleri Haber

KPSS 2022’deki soruların daha önce Yediiklim Yayınları’na ait deneme sınavlarında çıktığı iddialarına ilişkin Eğitim Sen, Eğitim-İş ve TÖB SEN tarafından açıklama yapıldı. Eğitim Sen açıklamasında, “KPSS iddiaları ciddi ve ikna edici bir açıklamayı zorunlu kılmaktadır” denilirken, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da “ÖSYM’nin kafasını kuma gömmek yerine kamuoyuna somut cevaplar vermesi, şaibeleri aydınlatması şarttır” dedi. TÖB SEN MYK Başkanı Deniz Ezer ise “Bir yayınevinin soru kitapçığındaki sorularının tıpatıp aynı olması konusunda ÖSYM’den ikna edici açıklama bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2022, 31 Temmuz Pazar günü yapıldı. Sınavın ardından çıkmış soruların daha önce Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme sınavlarında yer aldığı iddia edilirken, bu konuda örnekler de sosyal medyada paylaşıldı.

Konuya ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tarafından bir açıklama yapıldı.

“Her ne kadar ÖSYM iddiaların asılsız olduğu yönünde bir paylaşım yapmışsa da iddiaların daha ciddi biçimde ele alınması gerekmektedir. Bu nedenle kamuoyunu ikna edici bir yöntem izlenmelidir” denilen açıklamada, geçmiş yıldaki skandallar hatırlatıldı.

Sürecin yakından takip edileceği vurgulanan açıklamada, “Bu kapsamda yaşanan skandalın ardındaki gerçeklerin tüm boyutlarıyla açıklanmasını, KPSS soru kitapçığının tamamının yayınlanmasını ve KPSS’ye giren gençlerimizin hak kaybı yaşamasının engellenmesini istiyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

‘İDDİALARIN İMKANSIZ OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Bir açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay ise “Henüz uzak olmayan bir geçmişte, sınav sorularının FETÖ mensuplarına sızdırıldığı, sızdıranların değil bu hırsızlığı ifşa edenlerin yargılandığı düşünüldüğünde, ne yazık ki bu vahim iddiaların imkansız olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır” dedi.

Özbay ayrıca “ÖSYM’nin kafasını kuma gömmek yerine kamuoyuna somut cevaplar vermesi, şaibeleri aydınlatması şarttır” şeklinde konuştu.

‘FARKLI BİR CEMAAT Mİ ÇALDI?’

Konuya ilişkin bir açıklama da Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Başkanı Deniz Ezer’den geldi. Yaşanının tesadüf olmadığını düşündüklerini ifade eden Ezer, “Daha önceki yıllarda FETÖ'nün elemanlarının sınav sorularını çalmış yandaşlarına vermişti. Soruyoruz şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı? FETÖ dışında farklı bir cemaat mi bu soruları çaldı?” diye sordu.

Ezer, “Bir yayınevinin soru kitapçığındaki sorularının tıpatıp aynı olması konusunda ÖSYM’den ikna edici açıklama bekliyoruz” dedi.