Eğitim Sen'den Ankara'da miting: Mücadeleyi büyüteceğiz

Eğitim Sen'den Ankara'da miting: Mücadeleyi büyüteceğiz

Eğitim Sen’in, ‘Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için’ sloganıyla Ankara’da düzenlediği mitingde Türkiye’nin dört bir yanından binlerce eğitimci bir araya geldi.

Eğitim Sen, ‘Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için’ sloganıyla Ankara’da miting düzenledi. Sendikanın eylemi kapsamında Türkiye’nin her yerinden gelen binlerce öğretmen Ankara’daki Tandoğan Meydanı’nda bir araya geldi.Türkiye’nin dört bir yanından binlerce eğitim emekçisinin katıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Birlikte mücadele etmekten de umut etmekten de vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Eylemde, Avrupa genelinde 11 milyondan fazla öğretmeni temsil eden Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi’nin (ETUCE) destek mesajı da okundu. ETUCE’nin mesajında, “Türkiye’deki öğretmenlerin ve öğrencilerin yanındayız” dendi.

‘O BÜTÇE SARAYIN BÜTÇESİ DEĞİL’

‘Haklarımız, Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı İçin’ şiarıyla düzenlenen mitingde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin ise şunları söyledi, “Başka işlerde çalışırken iş cinayetlerinde, geleceğe dair, ‘artık umudum kalmadı’ diyerek intihar etmiş ataması yapılmayan tüm arkadaşlarımız için bugün Ankara’dayız. Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde diyor ki, ‘mesele maliyet meselesi’. Meslektaşlarımızın umutları, okulsuz, öğretmensiz bırakılan öğrencilerimizin eğitim hakkı maliyet meselesi olamaz. O bütçe sarayın, iktidarın bütçesi değil. O bütçe halkın bütçesi. Eğitim ve bilim emekçilerinin öğrencilerin bütçesi.”

KADINLARDAN KORKUYORLAR

Kadınlardan korkuyorlar, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelemizden korkuyorlar. Yıllardır mücadele ederek kazandığımız toplumsal cinsiyet eşitliği kazanımlarımızı vesayet mekanizmalarının hedef göstermesiyle tutum belgesini değerlerimizle mütenasip değildir diyerek üniversitelerin programlarından, okullarımızda sosyal etkinlikler yönetmeliklerinden, özel eğitim ve rehberlik programından çıkartarak öğrencilerimizi TÜGVA’lara teslim etmek istiyorlar. Protokollerinizi tanımıyoruz, tanımayacağız.”