Eğitim Sen üyesi öğretmen ‘Cumhurbaşkanına ve dine hakaret’ iddiasıyla açığa alındı!

Eğitim Sen üyesi öğretmen ‘Cumhurbaşkanına ve dine hakaret’ iddiasıyla açığa alındı!

Manisa Turgutlu’da bir lisede öğretmen olan Eğitim Sen üyesi Erhan Yüksel, okul müdürü ve müdür yardımcısının yazdığı tutanak sonucu "Cumhurbaşkanına ve dini değerlere hakaret" iddiasıyla açığa alındı.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Eğitim Sen üyesi Erhan Yüksel, okul müdürü ve müdür yardımcısının yazdığı tutanak ile açığa alındı.

Okulda boş geçen derslerde branşı beden eğitimi olmasına rağmen öğrencilere dini eğitim veren müdür yardımcısına karşı çıkarak yaptığının doğru olmadığını söyleyen Yüksel, "Cumhurbaşkanına ve dini değerlere hakaret" iddiasıyla açığa alınmasının ardından Savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

İleri Haber’in ulaştığı bilgilere göre Yüksel’in açığa alınmasının ardında ‘muhalif’ kimliğinin yattığı belirtildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Okul müdürü ve müdür yardımcısının ‘Cumhurbaşkanına ve dini değerlere hakaret’ iddiasıyla tutanak tutup açığa alınan Yüksel, Savcılığa suç duyurusunda bulunmasının yanı sıra, Bölge İdari Mahkemesi’ne giderek yürütmenin durdurulması için dava açtı.

EĞİTİM SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel de, yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yaparak tutanak tutulmasına gerekçe olarak gösterilenleri şöyle sıraladı:

“Okul Müdürü Sefa Karpat , Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 2019 yılı Ekim ayında atanmıştır. Atandığında akşam saat 17.30'da okuldaki öğretmenler ile tanışma toplantısı yapmıştır. Üyemiz Erhan Yüksel, toplantının mesai saati bitimi olan 17.30'dan sonra yapılmasının doğru ve yasal olmadığını belirterek toplantıya katılmayacağını bildirmiş ve katılmamıştır. Bir süre sonra üyemizin, meslekte 25 yılını dolduran her öğretmenin hakkı olan nöbet tutmaktan muaf olma talebi olmuştur. Okulda öğrencilerin boş geçen bazı derslerine branşı beden eğitimi olan okul müdür yardımcısının girerek öğrencilere dinsel eğitim verdiğini, bu yapılanın doğru olmadığını çeşitli sohbetlerde dile getirmiş, son olarak da öğretmenler kurulunda ifade etmiştir.

İkinci dönemin başlangıcı olan 3 Şubat 2020 tarihinde öğretmenlere verilen ders programında ders programının herkese adil şekilde yapılmadığı konusu okul öğretmenleri arasında konuşulmuştur. Sadece üyemiz Erhan Yüksel değil okuldaki birçok öğretmen de ders programının adil olmadığını dillendirmiş ancak üyemiz bu konuda fikir beyan edenlerden olunca yine okul müdürünün dikkatini çekmiştir.

Yaşanan süreçte okul müdürü ve müdür yardımcısının tutanak imzaladıkları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve CİMER’e yapılan şikayet üzerine Eğitim Sen üyesi Erhan Yüksel’e soruşturma açıldığı Manisa Maarif Müfettişi tarafından bildirilirken Cumhurbaşkanına hakaret edildiği, dini değerlerin aşağılandığı ve peygambere hakaret edildiği gerekçe gösterilerek ifadesi istendiği açıklandı. Erhan Yüksel’in ise suçlamaları kabul etmediğine dair ifade vermesinin ardından 11 Şubat günü açığa alındığını Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tebliği ile belirtildi.

Eğitim Sen olarak sadece kendi üyemiz olmasına bakmaksızın komplo şeklinde bir şahit bularak, tutanak ile insanların işinden ekmeğinden edilmesine karşı çıkıyoruz. Üyemizin mesnetsiz bir şekilde açığa alınması uygulamasından vazgeçilerek göreve iadesinin sağlamasını bekliyoruz.”

DAHA FAZLA