Eğitim-Sen: Öğretmenlerin yeri inşaatlar değil okullardır! 

Eğitim-Sen: Öğretmenlerin yeri inşaatlar değil okullardır! 

Eğitim-Sen, ataması yapılmadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalan bir öğretmenin çalıştığı şantiyede ağır yaralanması üzerine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin atanmamasına tepki gösterdi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde ataması yapılmadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalan 25 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Ömer E. çalıştığı inşaatın üçüncü katından düşerek ağır yaralandı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ömer E. tedavi altına alındı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Eğitim-Sen, atanamayan öğretmenlerin sayısının yüzbinleri bulduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Eğitim-Sen'den yapılan açıklamad aşu ifadeler kullanıldı:

"Bu olay da bir kez daha göstermiştir ki ataması yapılmayan öğretmenlerimizin hayatı eğitim politikalarında izlenen hedefler nedeniyle alt üst edilmiştir. AKP hükümeti, sayıları yüzbinleri bulan ataması yapılmayan, işsiz öğretmenlerin sorununa çözüm üretmek yerine aksine yeni eğitim fakülteleri açmış ve kasıtlı olarak bu sorunu derinleştirmiştir.

Kasıtlı yapmıştır çünkü, işsizlik kıskacındaki genç öğretmenlerimize ve hali hazırda görevini yürüten öğretmenlere karşı “ölümü gösterip sıtmaya razı etmek” politikası izlemek istemektedir. Dünyanın her yerinde hükümetlerin yedek işsizler ordusunu büyütme arzusu, düşük ücretle çalıştırma veya başka alanlardaki ucuz iş gücü ihtiyacını karşılama amacına hizmet etmektedir. 

Ancak unutulmamalıdır ki 4 yıl boyunca öğretmen olmanın hayaliyle üniversitelerde okuyan gençlerimizin sadece umutları değil yaşamları da ellerinden alınmaktadır. Bu nedenle öğretmen açığını güvenceli istihdam ile giderecek, öğretmen işsizliğini büyütmekten vazgeçecek politikaların üretilmesine acil ihtiyaç duyulmaktadır.

Eğitim Sen olarak, Ömer öğretmenimize geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz. Onu inşaatlarda değil asıl iş yeri olan okulda, öğrencileriyle birlikte görmek istiyoruz!"

DAHA FAZLA