Eğitim Sen: Ayrımcı kitap toplatılsın

Eğitim Sen: Ayrımcı kitap toplatılsın

Eğitim Sen, MEB’in rehber öğretmenlere dağıttığı kitapların toplatılması için suç duyurusunda bulunmasının ardından kitabın web sitesinden de kaldırılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); hizmet içi eğitimleri kapsamında rehber öğretmenlere dağıttığı kitaplarda skandal bir olaya imza atmıştı.

‘Psikososyal Önleyici Destek Programı’ kapsamında hazırlanan kitapta, başı açık kadınlar çocuklara şiddet ve istismar uygularken, türbanlı kadınlar ise şefkat gösterirken resmedilmişti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) kitapla ilgili suç duyurusunda bulundu. Kitabın toplatılmasını isteyen Eğitim Sen, ‘Ayrımcılık içeren kitapların toplatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz’ başlıklı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Psikososyal Destek Programı ve Beni Anlayın Özel Yetenekli Çocuğum Var isimli kitaplardaki ayrımcılık ve düşmanlık içeren görseller nedeniyle bu görsellerde sorumluluğu olan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri genel müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Aynı şekilde bu dilekçede atılı suçun etkilerinin ortadan kaldırılması ve toplumsal barış ile toplumsal duyarlılıkların gözetilmesi açısından suça konu görseller çıkarılıncaya kadar Psikososyal Destek Programı kitabı ve Beni Anlayın Özel Yetenekli Çocuğum Var isimli kitapların toplatılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında yayımdan kaldırılmasını istedik” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kitaba ilişkin olarak, “Hata olduğu kesin, doğru resmetmemişler. Soruşturma başlattık” dedi.

DAHA FAZLA