Eğitim nasıl devam edecek? Devlet okullarına 'imkan yok', özel okullara serbest

Eğitim nasıl devam edecek? Devlet okullarına 'imkan yok', özel okullara serbest

Sınıf kapasitelerinin yeterli olmaması, hijyen konusunda ek mali kaynaklar ayırmak zorunda kalınması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler devlet okullarında karşılanamıyor. Edinilen bilgilere göre, bu sebeple MEB vardiyalı ve hibrit sistemler üzerinde duruyor.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta başlayacağı belirtilirken, eğitimin nasıl devam edeceği belirsizliği sürüyor. Özel okulların 17 Ağustos’ta yüz yüze eğitime başlayacağı kesinleşirken, devlet okullarının Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uyamayacağı gerekçesiyle vardiyalı ya da hibrit sistem üzerinde duruluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); 81 ile gönderdiği genelgede 2020-2021 eğitim yılının 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı duyuruldu. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran olarak belirlendi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitim olarak tamamlanan önceki yılın ardından bu yıl eğitimin nasıl devam edeceği konusunda ise henüz netleşmiş bir model yok.

DEVLET OKULLARI KRİTERLERİ KARŞILAMIYOR

Sınıf kapasitelerinin yeterli olmaması, hijyen konusunda ek mali kaynaklar ayırmak zorunda kalınması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler devlet okullarında karşılanamıyor. Edindiğimiz bilgilere göre, bu sebeple MEB’in vardiyalı ve hibrit sistemler üzerinde durduğu öğrenildi. Daha önce de eğitime başlamak konusunda ısrarlı olduklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bundan sonraki açıklamalarında da bunu vurgulamayı sürdüreceği ifade edildi.

ÖZEL OKULLARA SERBEST

Öte yandan devlet okullarının karşı karşıya kaldığı bu durum, özel okullar için geçerli olmayacak. Bir özel okul zincirinin patronu, Bakan Selçuk’la yaptığı görüşmenin ardından kuruma yaptığı bilgilendirmede, yüz yüze eğitimin 17 Ağustos’ta başlayacağı belirtildi. Bu konuda kısa süre içinde internet ve sosyal medya mecralarında yoğun olarak duyuru yapılacağı bildirildi.