Eğitim-İş: Gereksiz mesailere son verin, eğitim emekçilerini riske atmayın

Eğitim-İş: Gereksiz mesailere son verin, eğitim emekçilerini riske atmayın

Eğitim-İş'ten yapılan açıklamada, "'Gereksiz mesailere son verin, salgın tehlikesi kol gezerken teknolojinin imkanlarından yararlanın, geleceğimizi de geleceğimizin mimarları olan eğitim emekçilerini de riske atmayın' çağrımızı yineliyoruz” denildi.

İleri Haber

Eğitim-İş, üniversitelerdeki akademik ve idari personelin Covid-19 salgınına rağmen hala çalışmak zorunda bırakılmasına tepki gösterdi. Sendika, YÖK’e “Üniversite çalışanlarının korona bağışıklığı mı var?” diye sordu.

Dünyayı etkisine alan ve ülkemizde de yaygınlaşan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında yükseköğretime 3 hafta ara verilirken, tüm bilimsel toplantı ve etkinlikler iptal edildi. Bu kararla, üniversite yöneticileri ve öğretim görevlileri de idari izinli sayıldı. Ancak üniversitelerdeki akademik ve idari personel ile ilgili bir adım atılmadı.

EĞİTİM-İŞ: AKILSIZCA BİR İHMAL

Konuyla ilgili Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’ndan (Eğitim-İş) yapılan açıklamada, eğitime ara verildiği için yapılacak hiçbir iş olmayan üniversitelere, bu çalışanların gün aşırı gitmek zorunda kalmasının kendileri, yakınları ve toplumsal sağlık açısından risk yarattığı belirtildi. Açıklamada, yaşanan bu durum “akılsızca bir ihmal” olarak nitelendirildi.

'AKADEMİK VE İDARİ ÇALIŞAN İZİNLİ SAYILSIN'

Eğitim-İş açıklamasında, konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nı resmi yazıyla uyarıldığını ve kurula yollanılan 16.03.2020 tarihli, Genel Başkan Orhan Yıldırım imzalı resmi yazıda, virüsün yayılma hızını düşürmek ve kontrol altında tutmak için eğitimdeki gereksiz mesailere son verilmesi gerektiğinin altının çizildiği ifade edildi. Yazıda, akademik ve idari çalışanların idari izinli sayılmasının talep edildiği vurgulandı.

'EĞİTİM EMEKÇİLERİNİ RİSKE ATMAYIN'

İlk ve ortaöğretimde de benzer bir durumun yaşandığı belirtilen açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı'na, 'Gereksiz mesailere son verin, salgın tehlikesi kol gezerken teknolojinin imkanlarından yararlanın, geleceğimizi de geleceğimizin mimarları olan eğitim emekçilerini de riske atmayın' çağrımızı yineliyoruz” denildi.