Ege Üniversitesi'nde Pınar Gültekin eylemine katılan üniversite öğrencisine soruşturma!

Ege Üniversitesi'nde Pınar Gültekin eylemine katılan üniversite öğrencisine soruşturma!

YÖK, Ege Üniversitesi'nde Pınar Gültekin için yapılan eyleme katılan üniversite öğrencisi Emine Akbaba hakkında soruşturma başlattı. Polis tutanakları soruşturmada delil olarak gösterildi

İzmir Ege Üniversitesi'nde mühendislik fakültesi öğrencisi olan Emine Akbaba hakkında, Muğla'da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından vahşice katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin eylemine katıldığı için YÖK tarafından soruşturma başlatıldı. Polis tutanaklarını delil olarak sayan Ege Üniversitesi yönetim kurulu, Akbaba’yı ifadeye çağırdı. 

Eylemin kim tarafından nasıl yapıldığı gibi sorular soran yönetime savunmasında olayın emniyet ve savcılığa intikal ettiğini ve eylemin şehir merkezinde yapıldığını YÖK ile herhangi bir bağlantı olmadığından dolayı ifade vermeyeceğini söyledi. 

CEZA VERME ÇABASI

Emine Akbaba’nın yaptığı açıklamaya göre 2015 yılından bugüne kadar hakkında onlarca soruşturma açıldığını ve toplam 10 dönem boyunca okuldan uzaklaştırıldığını belirtti. Cezasının 2020-2021 eğitim öğretim yılında sona ereceğini söyleyen Akbaba açılan soruşturmayı yönetimin yeni bir ceza verme çabası olarak yorumladı.  

Ege Üniversitesi’nin sarayın rektörleri tarafından yönetildiğini belirten Akbaba şu ifadeleri kulandı: 

‘"Ege Üniversitesi, 14 Ağustos tarihinde beni yeni bir soruşturma kapsamında ifadeye çağırdı. Soruşturmaya konu olan olay ise Muğla’da üniversite öğrencisi olan ve bir erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin için kent merkezinde eyleme katılmam ve gözaltına alınmam. Soruşturma evrakları ise polisin olay yeri tutanağı. YÖK tarafından cevaplamam istenen sorular ise eyleme neden katıldığım, eylemin nasıl organize edildiği. YÖK bugün savcılık gibi hareket etmekte sarayin emirleri ile üniversiteliler üzerinde tahakküm kurmaya çalışmaktadır. 2018 yılından beri uzaklaştırmalarım dolayısıyla kapısından içeri giremediğim üniversiteme bugün ifade vermek için çağırılıyorum.

Bugün İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılar devam ederken açılan bu soruşturma tesadüfü değildir. Hayatlarımız pazarlık konusu yapılamaz. Saraydaki hesap üniversitede ve sokakta tutmaz."
 

DAHA FAZLA