Ege Üniversitesinde grev kararı alındı

Ege Üniversitesinde grev kararı alındı

Ege Üniversitesi rektörlüğü ile yapılan görüşmeden de sonuç alamayan Tez Koop-İş pazartesi günü üniversiteye grev kararını asacak.

Fotoğraf: MA

Ege Üniversitesinde örgütlü olan Tez Koop-İş İzmir 2 Nolu Şube, 6 Aralık’tan bu yana süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde TÜHİS ile anlaşmaya varamadı.

Evrensel’den Nuray Öztürk’ün haberine göre, sendika yetkilileri dün Ege Üniversitesi rektörlüğü ile yapılan son görüşmeden de sonuç alamayınca eylem kararı aldı. Pazartesi günü üniversiteye grev kararı asılacak.

Tez Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Mahmut Çetinkaya, “Süreci biliyorsunuz TÜHİS ile yürütüyoruz dolayısıyla taraf TÜHİS, rektörlük ile de bağlantıya geçtik ancak yaptığımız görüşmeler sonuç vermedi. Haklı taleplerimiz var. Taleplerimizin hiçbirisi karşılık görmüyor. Öncelikle biz 6 gün çalışmayı kabul etmiyoruz. Kamu Çerçeve Protokolünde taban ücretler 206.70 kuruş biz bu sınıra çekilmesini istiyoruz taban ücretlerinin ve talep ettiğimiz zam oranının üzerinde sosyal haklarımızda iyileştirme istiyoruz” dedi.