Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde zam: Öğrenciler tepkili

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde zam: Öğrenciler tepkili

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde çift kişilik odaların fiyatı aylık 470 liradan 600 liraya, çalışan öğrenciler için ise aylık 600 liradan 760 liraya arttırılacağı bilgisi öğrencilerin tepkisine yol açtı. Verilen hizmetten zaten memnun olmadıklarını dile getiren öğrenciler aniden ortaya atılan zammın geri çekilmesini istiyor.

İleri Haber - İzmir

İzmir'de Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde odalara yapılması beklenen zam öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Çalışmayan ve çalışan öğrenciler için farklı fiyat tarifeleri uygulanan Öğrenci Köyü'nün internet sitesinde yayımlanan yeni zamlı fiyatlarda çift kişilik odaların aylık 470 liradan 600 liraya çıkartılacağı, çalışan öğrenciler için çift kişilik odaların aylık 600 liradan 760 liraya arttırılacağı görülüyor. Fakat öğrencilerin aktardığı bilgiye göre zamlar sadece çift kişilik odaları değil, tek kişilik odaları da kapsayacak. Verilen bilgiye göre tek kişilik odalarda da aylık 800 liradan 1000 liraya zam uygulanacak.

SOSYAL MEDYADAN REKTÖRE SESLENDİLER

Öğrenciler dün gece sosyal medyada #öğrenciköyüzammınahayır hastagi açarak yapılacak zammın geri çekilmesi için Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'a seslendi.

Yapılması beklenen zamma dair yapılan paylaşımların bazıları şu şekilde:

 

 

 

 


‘VERİLEN HİZMETTEN MEMNUN DEĞİLİZ’

İleri Haber’e konuşan 2 yıldır Öğrenci Köyü'nde kalan bir öğrenci olan A.A.'nın aktardığı bilgi şu şekilde:
"Ben de Öğrenci Köyü'nde kalıyorum. Çift kişilik odalar 470, tek kişilik odalar 800 lira idi. Bu yıl başında zam bekliyorduk her yıl 20-30 lira mı ne artıyormuş. Yapmadılar fiyatlarımız şu an aynı. Ama seneye için çift kişilikleri 600, tek kişilikleri 1000 lira yapmışlar. Ayrıca 3 liraya yıkayıp kuruttuğumuz çamaşırlarımızı  artık 8 liraya yıkatacakmışız. Herkes çok tepkili! Çünkü biz zaten bize verilen hizmetten memnun değiliz."
Yurtta yaşadıkları sorunlardan bahseden A.A. “Şöyle ki yıkamaya verdiğimiz çamaşırlar kurutmaya da girdiği halde, ben tekrar 1 gün kurutuyorum. Odam temizleniyor mesela ama daha pis bir hale geliyor. Ben o gün tekrar temizliyorum. Bu yüzden artık temizlettirmiyorum, ben temizliyorum. Onun haricinde herhangi bir yemek hizmeti de yok. Herkes ya erzak alıyor ya da dışarıdan yiyor. O giderle zaten masraflarımız 1000 küsür lira oluyordu.” dedi.

‘DEVLET YURDU ÖZEL YURT OLMA YOLUNDA’

Bazı odalarda üst katların tavanlarının çok kötü durumda olduğunu söyleyen A.A. alt katlarda ise çok fazla böcek çıktığını, kışın kaloriferlerin geç yakılmaya başlamasından dolayı üşüdüklerini, özellikle bu yıl ısınma meselesinin daha kötü bir hal aldığını belirtti

Tüm bu kötü hizmetlere rağmen bu zamların bir anda çok fazla olduğunu söyleyen A.A “Bir devlet üniversitesi yurdu, özel yurt olma yolunda” diyerek duruma tepki gösterdi.
Daha fazla tepki çekmemek için sadece çift kişilik odaların ücretlerinin yazıldığını dile getiren A.A “Ne çamaşırhane zammını ne de tek kişilik odaları yansıtmamışlar. Benim verdiğim bilgileri Öğrenci Köyü’nde yönetim kurulunda olan öğrenciler bizlere iletti.” dedi.

Eski ücretler:

Yeni ücretler: 

DAHA FAZLA