Ege Üniversitesi kadın sırtını 'müstehcen' buldu

Ege Üniversitesi kadın sırtını 'müstehcen' buldu

Ege Üniversitesi’nde yapılacak olan resim sergisi için öğrencilerin çizdiği iki eser, SKS tarafından "müstehcen" olduğu söylenerek sergiden çıkarıldı. Üniversite, resimde sırtı görünen kadın figürlerinin sırtlarının kapatılması halinde sergiye kabul edileceğini söyledi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Ege Üniversitesi’nde yapılacak olan resim sergisi için öğrencilerin çizdiği iki eseri resimdeki kadınların sırtının göründüğü bu yüzden "müstehcen" olduğu gerekçesiyle sergiden çıkardı. Üniversite yönetimi resimde sırtı görünen kadın figürlerinin sırtlarının kapatılması halinde öğrencilerin çiziminin sergiye kabul edileceğini söyledi.

Kültür Servisi'nde yer alan habere göre sansürlenen çalışmalar, birinin sırtı görünen iki figürün birbirine sarıldığı bir çizim ile yine sırtı görünen başka bir kadın figürünün çiziminden ibaret.

Denetlenen çalışmalardan biri için, çizimdeki kadın figürünün sırt dekoltesinin kapatılması durumunda ancak sergiye kabul edilebileceği söylendi.

Daha önceki dönemlerde de denetlemenin olduğu, fakat bu tarz sansür ya da yasaklarla karşılaşılmadığının da altı çizildi.

Müstehcen bulunan ve yasak gelen bu iki eser için öğrenciler, SKS'ye itiraz dilekçesi yollayarak resimlerin sergide yer alması gerektiğini savundular.