Ege Üniversitesi, Binali Yıldırım'ın katılacağı törene öğrencileri tehditle getirmeye çalışıyor

Ege Üniversitesi, Binali Yıldırım'ın katılacağı törene öğrencileri tehditle getirmeye çalışıyor

Ege Üniversitesi akademik yıl açılışına Binali Yıldırım katılacağı, açılışa katılmayan öğrencilerin ise 'yok yazmak'la tehdit edildiği öğrenildi.

Özlem Özcan

Ege Üniversitesi öğrencileri 2019-2020 akademik yıl açılışına katılacak olan AKP’li Binali Yıldırım’a ve rektör Necdet Budak’a sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Binali Yıldırım’ın açılış töreninin ardından ilk dersi vereceği söyleniyor.

Geçen 4 Ekim'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2019- 2020 akademik yılının açılışını gerçekleştiren Yıldırım’ın, yarın Ege Üniversitesi'nin de akademik yıl açılışını yapacağının öğrenilmesi üzerine öğrenciler konuya tepki gösterdi.

Çoğu birinci sınıf olan ve isimleri listelerden seçilen öğrencilere ‘dersle ilgili konferans’ olduğu bilgisinin verildiği ileri sürüldü. Açılışa katılmadıkları durumda ‘Yok yazılma’ tehdidiyle karşı karşıya olan öğrenciler, açılışa zorla götürülmek isteniyor.

Öğrenciler #BinaliEgeyeGelme hastagiyle sosyal medya eylemi yaparak tepkilerini dile getiriyor. Öğrencilerin paylaşımları şu şekilde:

 

DAHA FAZLA