Edirne'de yakalanan hakim: Ciğer yemeye geldik

Edirne'de yakalanan hakim: Ciğer yemeye geldik

Edirne’de, şike davasına bakan hakim Bülent Kınay ve Ergenekon davası hakimlerinden Fatih Mehmet Uslu, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Sputnik’te yer alan habere göre: Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şike davası hakimi Bülent Kınay ve Ergenekon davası hakimlerinden Fatih Mehmet Uslu’yu gözaltına aldı.

Gülen cemaatiyle ilişkisi olduğu iddia edilen şüphelilerin Yunanistan’a kaçacağı bilgisini kapsamında, operasyon için harekete geçen jandarma ekipleri, Yunanistan sınırında 2 Pakistan uyruklu insan kaçakçısı ve bir grubu yakaladı.

Yakalanan gruba yapılan incelemelerde, grupta bulunan iki kişinin İstanbul Bakırköy ve Kayseri’den hakkında yakalama kararı bulunan şike davası hakimi Bülent Kınay ile Bakırköy ve Tavşanlı’dan yakalama kararı bulunan Ergenekon davası hakimlerinden Fatih Mehmet Uslu olduğu tespit edildi.

"CİĞER YEMEYE GELDİK"

Kınay ve Uslu, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Uslu ve Kınay’ın Yunanistan’a kaçmak için kaçakçılara 3 bin Euro verdikleri iddia edilirken, gözaltı süreleri uzatılan hakimler, emniyete gönderildi.

Emniyete gönderilmeleri sırasında gazetecilerin, “Yunanistan’a mı kaçaktınız?” sorusuna Bülent Kınay, “Ciğer yemeye geldik.” sözleriyle cevap verdi

 

Ci

DAHA FAZLA