Edirne'de caddeler göle döndü, Çanakkale'de feribotun halatı koptu

Edirne'de caddeler göle döndü, Çanakkale'de feribotun halatı koptu

Meteorolojinin uyardığı yağış Trakya'da etkisini gösterirken; Edirne'de caddeler göle döndü, Çanakkale'de feribotun halatı koptu.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin il ve ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak Trakya'yı etkisi altına aldı. Edirne'de kısa sürede cadde ve sokaklar göle dönerken, Çanakkale'de bir feribotun halatının kopması panik yarattı.

Havanın kapandığı Edirne'de saat 15.30'dan itibaren sağanak yağmur yağmaya başladı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı şiddetli yağış ve fırtına kenti etkisi altına aldı, 5 dakika gibi kısa bir sürede cadde ve sokaklar göle döndü.

Meteorolojinin İstanbul başta olmak üzere Trakya illerinde etkili olacağını öngördüğü şiddetli yağış ve fırtına Edirne’de başladı. Kısa sürede kenti etkisi altına alan yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, tente altlarına ve iş yerlerine sığındı.

Edirne kent merkezinde suyla kaplanan caddeler üzerinde trafik ekipleri önlem alarak, sürücüleri uyardı.

FERİBOTUN HALATI KOPTU

Çanakkale'nin Gelibolu iskelesinde, şiddetli fırtına sebebiyle sıra bekleyen feribotlardan birinin halatı koptu. Halatın kopması sonrası hemen yanında bulunan pilot tekneye yanaşıp sıkıştıran feribot, bölgedeki vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Halatın kopmasıyla kontrolsüz bir şekilde hareket etmeye başlayan feribot, hemen yanında bulunan pilot teknesine doğru yanaştı ve iskeleye sıkıştırmaya başladı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken, feribot ise kısa sürede yeniden kontrol altına alındı.

DAHA FAZLA