Edirne sınırındaki sığınmacıları takip eden gazeteci İdris Sayılğan tahliye edildi

Edirne sınırındaki sığınmacıları takip eden gazeteci İdris Sayılğan tahliye edildi

Yunanistan’a geçmek için Edirne sınırına ulaşan sığınmacıları takip etmek üzere bölgeye giden ve haber takibi sırasında gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci İdris Sayılğan tahliye edildi.

Edirne-Yunanistan sınırında haber takibindeyken gözaltına alınarak tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri İdris Sayılğan tahliye edildi.

MA muhabirleri İdris Sayılğan ve Naci Kaya 29 Şubat’ta, İdlib’deki saldırının ardından Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellemeyeceği mesajıyla hareketlenen sınır kenti Edirne’de gözaltına alınmıştı. İfade işlemlerinin ardından Sayılğan sevk edildiği Edirne Adliyesi’nde tutuklanmıştı.

Mahkeme heyeti, eldeki delillere göre bu kararı verdiklerini, bölgeden geçtiği haberlerin itiraz sırasında delil olarak sunulması halinde bir değerlendirme yapacaklarını bildirmişti.

TAHLİYE EDİLDİ

Avukatların Erzurum Bölge Adliye Mahkemesine yaptığı itiraz sonrası Sayılğan hakkında tahliye kararı verildiği bildirildi.

Mahkeme kararının cezaevine tebliğ edilmesiyle birlikte Sayılğan Edirne Cezaevi’nden çıktı. Sayılğan’ı ailesi ve avukatları karşıladı.

Diğer yandan gözaltı süresi savcılık kararıyla 4 Mart’a kadar uzatılan gazeteci Naci Kaya ise halen gözaltında bulunuyor.

DURSUNOĞLU DA TUTUKLANMIŞTI

Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Yakın Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Alptekin Dursunoğlu da 29 Şubat’ta İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Dursunoğlu, önceki gün (1 Mart) sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.