Eczacılardan YÖK eylemi: 'Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın'

Eczacılardan YÖK eylemi: 'Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın'

Eczacılar, son yıllarda sayıları hızla artan eczacılık fakültelerine karşı Ankara’da basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında altyapısı eksik fakültelerin kapatılması talep edildi.

Türk Eczacıları Birliği, (TEB) Türkiye’nin dört bir yanından gelen eczacılar, eczacılık fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Ankara’nın Ulus Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak’ın yaptığı basın açıklamasında, meslek örgütü olarak yaşadıklarını sorunları dile getirdi, “Türk Eczacıları Birliği olarak bir meslek örgütü olarak neden buradayız? Halkı, kamuyu, eczacıyı koruyan bir yapı olduğumuz için buradayız. Gençlerimizi, eczacılarımızı koruyan bir yapı olarak buradayız. Daha önce YÖK önüne çelenk bırakmayı planlamıştık. Ama Ankara Valiliği’nden gelen yazıyla şimdi Ulus Heykeli önündeyiz. Bizim sesimiz, buradan da halka karışır, YÖK'ün içine ulaşır. O yüzden, buradayız. Buradayız çünkü işsiz ve geleceksiz kalmak istemiyoruz” dedi.

'FAKÜLTE SAYISI 57'YE ULAŞTI'

Planlama yapılmadan, bilimsel olmayan, sırf siyasi yaklaşımlarla bazı mesleklerde enflasyon yaratmanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Çolak, eczacılık fakültesi sayısının 57’ye ulaştığını söyledi. Açılan her eczacılık fakültesinde uyarılarda bulunduklarını ancak seslerini duyuramadıklarını kaydeden Çolak, “Biz eğitime ya da eğitim olanaklarının artmasına karşı değiliz. Ancak plansız eğitime karşıyız. Güvencesizliğe karşıyız. İşsizliğe karşıyız. Plansızlığa, programsızlığa karşıyız. Gençlerimizin geleceğinin çalınmasına karşıyız. Halkın sağlığını savunuyoruz. Eczacının geleceğini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

UYGUN OLMAYAN ECZACILIK FAKÜLTESİ KAPATILSIN”

Çolak, yaptığı basın açıklamasında Türk Eczacıları Birliği’nin talepleri de şu şekilde sıraladı: 

"Öğretim elemanı eksik, altyapısı bilimsel çalışma yapmaya uygun olmadığı halde açılmış olan eczacılık fakülteleri derhal kapatılsın.

Eczacılık fakültesi açılması ve bu fakültelere kaç kişi alınacağı ülkenin kaynaklarına, sektörün iş gücü ihtiyaçlarına göre planlanlansın.

Yirmi yılda 50 eczacılık fakültesi açtınız. Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın. Bu gençleri işsiz bırakmayın."