Ecem Balcı davası ertelendi

Ecem Balcı davası ertelendi

2018'de önce kaçırıldığı söylenen ve ardından öldürüldüğü ortaya çıkan 17 yaşındaki Ecem Balcı'nın katil zanlısının yargılandığı davada 5. duruşma bugün yapıldı. Dava 3 Ekim'e ertelendi.

Kocaeli’de, 2018’de öldürülen 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın katil zanlısın yargılandığı davanın 5. duruşması bugün görüldü.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018 günü önce kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara’nın itirafıyla, ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerde bulunan Ecem Balcı’nın davasında 5. duruşma Kocaeli Adliyesi’nde görüldü.

Evrensel’den Hasret Gültekin Kozan’ın aktardığına göre duruşma öncesi Kocaeli Adliyesi önünde Kocaeli Kadın Platformu, Şule Çet İçin Adalet Komisyonları ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada Kadın Meclisleri adına konuşan Ayşen Ece Kavas, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, erkek adalet değil gerçek adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sınırlı sayıda kişi alındı. Adli Tıp raporunun hala gelmediği, ayrıca emniyete yazılan yazıya cevap verilmediği dosya içeriğinden tespit edilirken, dava 3 Ekim Perşembe gününe ertelendi.

MAHKEME HEYETİ KOCAELİ BAROSU’NUN TALEBİNİ  REDDETTİ

Öte yandan Kocaeli Barosu davaya müdahillik talebinde bulundu. Müdahillikle ilgili söz alan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “İnsan hakları ve huhukun üstünlüğünü savunmak olan görevimiz gereği davaya katılma talebinin kabul edilmesini istiyoruz” dedi. Savcı ve Mahkeme Başkanının gülümsediği gözlemlenirken mahkeme Kocaeli Barosu temsilcilerinin davaya katılma taleplerini reddetti.

SANIK AVUKATI: BASKI ALTINDA İFADE VERDİ

Sanık Süleyman Kara’nın avukatı ise yaptığı savunmada “Ecem’in ölümüne biz de üzüldük. Müvekkilim Ecem’i öldürmemiştir. Emniyette baskı altında ifade vermiştir. Bu olayın aydınlatılmasını ve Ecem’in gerçek katillerinin bulunmasını istiyoruz” dedi.

'POLİS CUMHURBAŞKANINA KÜFÜR ETTİ'

Ardından duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık Süleyman Kara, ifade verdiği sırada işkence gördüğünü ve polislerin Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini iddia etti. Kara, “Ben define hastasıyım. Beni karakolda çırılçıplak soydular, kameralar açıktı. Polisler bana işkence ettiler. Polis hem bana, hem İçişleri Bakanına, hem Cumhurbaşkanına küfür etti” dedi.

'DAVA 3 EKİM’E ERTELENDİ'

Mahkeme heyeti, otopsi raporunun akıbetinin sorulmasına, emniyette Süleyman Kara’nın ifadesi alınırkenki kamera kaydı görüntülerinin tekrardan istenmesine, Kocaeli Barosu’nun davaya katılma talebinin reddine, Süleyman Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Ekim Perşembe gününe erteledi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan baba Gökhan Balcı, “Mücadeleye devam edeceğiz, kızımı öldüren katil ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana kadar mücadele edeceğim. Diyorlar ki sosyal medyadan kampanya ile karalama yapıyormuşuz. Daha fazlasını yapacağız, korkun bizden. Süleyman Kara o cezayı alacak” ifadelerini kullandı. Davayı izleyenlerin arasında bulunan gazeteci Balçiçek İlter ise, “Kalabalıklığımızdan rahatsızlar, ses çıkarmamızdan rahatsızlar ama bilsinler susmayacağız” dedi.

DAHA FAZLA