Ebru Timtik son yolculuğuna uğurlandı

Ebru Timtik son yolculuğuna uğurlandı

Ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik, Gazi Cemevi'nde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İleri Haber

Adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden tutuklu Avukat Ebru Timtik, bugün yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacak. İstanbul Barosu önüne getirilmek istenen cenazenin polis tarafından kaçırılması üzerine avukatlar ve yurttaşlar Gazi Cemevi'ne geçti. Timtik, cemevinde yapılan törenin ardından Gazi Mezarlığı'na defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Zorla tutulduğu İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde yaşamını yitiren Ebru Timtik’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. Timtik’in cenazesi, ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı fakat Adli Tıp Kurumu'ndan polis müdahalesiyle kaçırıldı. Cenazeyi almak isteyen yurttaşlara plastik mermi ve biber gazıyla saldıran polis, cenazenin İstanbul Barosu önüne götürülmesini engelledi.

CENAZE GAZİ CEMEVİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Gazi Cemevi’ne kaçırılarak götürülen cenaze, Ebru Timtik'in vasiyeti üzerine Gazi Mezarlığı’ndaki annesinin yanına defnedilecek.

Öte yandan polis, Gazi Cemevi'ne basın mensuplarını, yurttaşları hatta Timtik'in bazı akrabalarını dahi almadı. Salgını gerekçe olarak gösteren polis, sayı kotasının aşıldığını iddia etti. Cenazeyi almak isteyen yurttaşların ısrarı üzerine, Timtik için Gazi Cemevi'nde tören düzenlendi. Yapılan törenin ardından cenazeyi Gazi Mahallesi'ne götürmek isteyen avukatlara polisin saldırmasına rağmen cenaze mezarlığa götürüldü ve Timtik son yolculuğuna uğurlandı.

TİMTİK TOPRAĞA VERDİLDİ

Gazi Cemevi'nde yapılan törenin ardından mezarlığa uğurlanan Avukat Ebru Timtik'in cenazesi, vasiyeti üzerine Gazi Mezarlığı'nda bulunan annesinin mezarının yanında türkülerle ve sloganlarla toprağa verildi.

İSTANBUL BAROSU ÖNÜNDE BEKLEYİŞ

İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar, hak savunucuları, siyasetçiler ve yurttaşlar, cenazenin polis tarafından kaçırılması üzerine Gazi Cemevi'ne geçmeye başladı.

Baro önünde birçok hukuk derneğinin temsilcisi konuşma yaparken, adil yargılanma talebi için ölüm orucuna devam eden Av. Aytaç Ünsal'ın da mesajı okundu.

Baro önünde Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, CHP'li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, HDP'li Milletvekili Musa Piroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bekleyişteydi.

ADLİ TIP KURUMU ÖNÜNDE GÖZALTI

Gece saatlerinde ise Adli Tıp Kurumu'nun önünde Ebru Timtik için bekleyen insanlara polis "burada oturmak yasaklandı" diyerek saldırdı. Polis saldırısında 4 kişi gözaltına alındı.