Ebru Erdem davasının sanığı tahliye olduktan sonra cinayet işledi

Ebru Erdem davasının sanığı tahliye olduktan sonra cinayet işledi

Serdar Taş, tartıştığı Ferhat Ceylan’ı ateşli silahla öldürdü.

İstanbul Bahçelievler’de Serdar Taş, tartıştığı Ferhat Ceylan'ı silahla vurarak öldürdü. Şüpheli Serdar Taş’ın, daha önce bir rezidansın 9'uncu katından düşerek yaşamını yitiren Ebru Erdem için görülen davada “çocuğun cinsel istismarı” suçundan hükümlü olduğu öğrenildi.

Bahçelievler Bağcılar Caddesi'nde cuma akşamı meydana gelen olayda, Serdar Taş, iddiaya göre önce bir taksici ile tartıştı. Taş, o tartışmanın ardından yolda yürürken bu sefer de henüz öğrenilemeyen bir nedenle Ferhat Ceylan'la tartışmaya başladı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken Serdar Taş, belinden silahını çıkardı. Silahı gören Ferhat Ceylan, Taş'ın eline tekme attı. Yere düşen ikili bir süre kavga etti. Yaşanan arbede sırasında Serdar Taş, belinden çıkardığı silahla Ferhat Ceylan'a peş peşe ateş etti.

Vücuduna isabet eden kurşunlar sebebiyle yaralanan Ferhat Ceylan, çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Ceylan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

‘ÇOCUĞA YÖNELİK CİNSEL İSTİSMAR’ SUÇUNDAN HÜKÜM GİYMİŞ

Kayıplara karışan Serdar Taş’ın yakalanması için polis çalışma başlatırken, Taş'ın 2019 yılında Küçükçekmece'deki bir rezidansın 9'uncu katından düşerek hayatını kaybeden Ebru Erdem (17) davasında sanık olduğu, “çocuğun öldürülmesi” suçundan beraat ettiği ve “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Taş’ın kısa süre önce cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi.