EBA TV’nin çöküşüyle ilgili çelişkili açıklama: Yoğunluk değil, siber saldırıymış!

EBA TV’nin çöküşüyle ilgili çelişkili açıklama: Yoğunluk değil, siber saldırıymış!

EBA TV'nin çöküşüne ilişkin dün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sitenin çökmesini “olumlu haber” olarak nitelendirerek “İnanılmaz bir talep var” ifadelerini kullanmıştı...

İleri Haber

MEB’den yapılan açıklamada EBA TV’de yaşanan erişim sıkıntısının siber saldırıdan kaynaklandığı öne sürüldü. Dün yapılan bildirimde sistemin “çok kalabalık” olması nedeniyle çöktüğü belirtilmişti.

Uzaktan eğitimin yapıldığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) dün (22 Eylül) “yoğunluk” gerekçesiyle çöktü. EBA’ya girmek isteyen öğrenciler ve öğretmenler, sistemin “çok kalabalık” olduğu ifadesiyle karşılaştılar. Uzaktan eğitim, öğretmenlerin de sisteme girememesiyle durdu.

Sisteme girmek isteyenler şu uyarıyla karşılaştı:

"Şu an yüzbinlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında. Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…"

BAKAN ÇÖKÜŞE ‘OLUMLU’ DEMİŞTİ

Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sitenin çökmesini “olumlu haber” olarak nitelendirerek “İnanılmaz bir talep var” ifadelerini kullandı.

‘SİBER SALDIRIYA UĞRADIK’

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) bugün konuya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Siber saldırıya uğranıldığı öne sürülen açıklamada  “DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırılarını izleme raporlarına göre söz konusu saatlerde birden fazla siber saldırı gerçekleştiği görülmüştür. Bu durumun erken farkına varılması ile anında gerçekleştirilen müdahaleler neticesinde 2 saat içerisinde EBA Platformu ve EBA Canlı Ders sistemi normal hizmet sunmaya devam etmiştir' denildi.

BAKAN SİSTEMLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçen günlerde uzaktan eğitime dair yeni dönem için “Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA