EasyJet, çalışanlarının yüzde 30’unu çıkarıyor

EasyJet, çalışanlarının yüzde 30’unu çıkarıyor

İngiliz hava yolu şirketi EasyJet, çalışanların yüzde 30'una denk gelen toplam 4 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlandığını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerinin en çok görüldüğü sektörlerin başında havacılık geliyor. İngiliz hava yolu EasyJet’ten yapılan açıklamada, koronavirüs salgını dolayısıyla yaşanan aksamalar ve düşen yolcu talebi nedeniyle çalışanların yüzde 30’una denk gelen toplam 4 bin 500 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı kaydedildi.

EasyJet Üst Yöneticisi (CEO) Johan Lundgren, “Şu anda zorlu bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. İnsanların hayatını etkileyecek son derece zor kararlar vermek durumundayız. Uzun vadede mümkün olduğunda daha fazla istihdamı korumaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı ve şirketin 15 Haziran’da uçuşlara yeniden başlayacak olmasına rağmen, 2019 yılındaki uçuş kapasitesine ancak gelecek üç yıl içerisinde yeniden ulaşılabileceğini söyledi.

Seyahat şirketleri, karantina zorunluluğu nedeniyle İngiltere’ye seyahat edecek yolcu sayısının daha da azalabileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz ay, Virgin Atlantic 3 bin, British Airways 12 bin, Ryanair ise 3 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklamıştı.

BOEING 6 BİN ÇALIŞANI ÇIKARIYOR

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) uçak üreticisi Boeing de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, koronavirüs salgını nedeniyle 6 bin 770 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.