DW Türkçe ve Amerika’nın Sesi'nden lisans açıklaması

DW Türkçe ve Amerika’nın Sesi'nden lisans açıklaması

Amerika’nın Sesi ve DW Türkçe, RTÜK'ün lisans kararı hakkında açıklama yayınladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Amerika’nın Sesi’nin yanı sıra DW Türkçe ve Euronews’a web sitesine lisans alması için üç gün süre tanıdığı, eğer almazlarsa erişimin engelleneceği belirtilmişti.

Amerika’nın Sesi Sözcüsü Bridget Serchak, yazılı açıklamasında, ‘VOA gibi uluslararası yayıncılar için işletme lisansı alma şartının farkında olduklarını’ belirtti.

Açıklamada şöyle dendi: “Türk hükümeti sitelerimizi resmi olarak bloke ederse, VOA, Türkçe konuşan kitlesinin mevcut tüm yöntemleri kullanarak ücretsiz ve açık internete erişimini sürdürmesini sağlamak için her türlü çabayı gösterecektir.”

VOA’nın ‘hükümetin haber kuruluşlarını susturma çabalarının, tüm demokratik toplumların temel değeri olan basın özgürlüğünü ihlal ettiğine inandığı’ kaydedildi.

'RESMİ BİR BİLDİRİM YAPILMADI'

Deutsche Welle, kendilerine konuyla ilgili henüz resmi bir bildirim yapılmadığını belirtti.

DW Türkçe'de açıklamasına yer verilen yayın kuruluşunun bir sözcüsü, "RTÜK'ün olası kararının DW'yi de etkileyebileceğini medyadan öğrendik. Ancak RTÜK'ten resmi bir bildirim geldiğinde bağlayıcı bir analiz yapabilir ve nasıl hareket edeceğimizi öngörebiliriz" dedi.

DAHA FAZLA