Düzeltme ve cevap metni

http://ilerihaber.org/icerik/iddia-usulsuz-belgeyle-once-profesor-sonra-dekan-oldu-146385 internet sayfasında yanıltıcı ve gerçek dışı yayın yapılmıştır. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin ŞAHİN’in profesör ve/veya dekan olarak atanmasında usulsüz herhangi bir durum bulunmamaktadır.

İlgili öğretim üyesinin profesörlük başvuru dosyası, Rektörlük Makamının (Üniversitemiz eski rektörünün) kararıyla, idari işlemlerin tamamlanması bakımından, başka üniversitelerde görev yapan profesör düzeyinde 4 jüri üyesine ve Üniversitemizden 1 jüri üyesine gönderilmiş, bu 5 jüri üyesinin de olumlu görüş bildirmesi üzerine, jüri üyelerinin görüşü esas alınmış ve SÜ Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla anılan kişi profesörlük görevine atanmıştır.

İnternette çıkan “Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, 24 Haziran 2021 tarihinde Metin Şahin hakkında inceleme başlattı. Ancak başlatılan incelemede, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadı”, “öğretim üyesi hakkında da inceleme kararı verildi” vs. ifadeleri yanıltıcı ve gerçek dışıdır. İnceleme konusunun internet yazısında geçenlerle ilgisi yoktur.

Konu ile ilgili gerekli işlemler yapılmış olup bu hususta Üniversitemiz Rektörlüğünün yetkisi dahilinde başkaca bir işlem bulunmamaktadır.

Yukarıda belirtilen internet sayfasında Üniversitemiz Rektörlük Makamı ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin AKSOY hakkında yanıltıcı ve/veya gerçek dışı bilgiler yer aldığından düzeltme hakkının kullanılması bakımından iş bu yazının yayımlatılması zarureti hasıl olmuştur.

Kamuoyuna duyurulur.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü

DAHA FAZLA