Düzce’de 5,2 büyüklüğünde deprem!

Düzce’de 5,2 büyüklüğünde deprem!

Düzce’de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın pek çok ilinden hissedildi.

İleri Haber

Düzce’nin Çilimli ilçesinde İstanbul’dan da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre; saat 15.40’da Düzce’nin Çilimli ilçesinde 7,9 kilometre derinlikle 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başta İstanbul, Düzce ve Sakarya olmak üzere deprem çok sayıda ilde hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 5 olduğu ifade edildi. AFAD ayrıca, ilk anda olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI SARSINTI

Düzce'de 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından 4,1 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı.

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre, artçı sarsıntının merkez üssü İçmeler-Gölkaya oldu. Artçı sarsıntının derinliği ise 4 kilometre olarak belirtildi.

SOYLU DEPREMİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. Soylu, “Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir” dedi.

DÜZCE VALİSİ ATAY: EKİPLER SAHAYA İNDİ

Düzce'de yurttaşlar paniklere evlerinden dışarıya çıktı. Düzce Valisi Cevdet Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

YERLİKAYA İLE İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Yerlikaya, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul'umuzda da hissedilen Düzce merkezli depremle ilgili ilimizde herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı" açıklamasını yaptı.

DAHA FAZLA