Düzce Belediyesi'nde pek çok iştirak AKP'li isimlere verilmiş

Düzce Belediyesi'nde pek çok iştirak AKP'li isimlere verilmiş

Düzce Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketlerin genel kurulunda yönetimlerin liyakat sahibi kişiler yerine AKP’li isimlere teslim edilmesi dikkat çekiyor.

Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinde pandemi dolayısıyla yapılamayan 2020 yılı genel kurul toplantısı, geçen günlerde yapıldı. Düzce Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketlerin genel kurulunda yönetimlerin liyakat sahibi kişiler yerine AKP’li isimlere teslim edilmesi dikkat çekti.

Genel kurulda Düzce Belediyesi Beltaş A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Fevai Arslan oldu. Eski AKP Düzce Milletvekili olan Arslan Cumhurbaşkanı için, “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Cihan Ünal ise belediyeye ait Belka AŞ.’ye yönetim kurulu üyesi yapıldı. Düzce AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi İmran Aktepe ise Beltur A.Ş.’nin yönetim kurulunda yer aldı. Başkan Faruk Özlü’nün bakanlık yaptığı dönem şoförü olan Murat Aydın da Ulaşım A.Ş.’nin yönetim kurulunda.

ESKİ BAŞKANLARA YENİ GÖREVLER...

Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde koltuklarını kaybeden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’e ve Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna’ya da belediye şirketlerinde görev verildi. Recep Tuna’nın belediye başkanlığı yaptığı dönemde altyapı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda Tuna hakkında iddianame düzenlenmişti. Tuna hakkındaki şikayeti ise savcılığa MHP’li Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu yapmıştı. 

'BU BİR SİYASİ HESAPLAŞMA'

Yolsuzluk iddiasıyla yargılanan bir ismin belediyeye ait şirkette yönetici yapılmasına ilişkin Cumhuriyet'e konuşan başkan Faruk Özlü, “Recep Tuna bizim önceki dönem Cumayeri ilçemizin belediye başkanı. Yeni Baskan Mustafa Koloğlu ile aralarındaki siyasi çekişmeyi Koloğlu yargıya taşıdı. Yargı süreci  devam ediyor. Yargı süreci sonunda suçlu bulunur, mahkum olursa görevden alırım. Recep Tuna’nın hırsızlık yapmayacağına inancım tam olduğu için görev verdim. Bu bir siyasi hesaplaşma” dedi. 

'BUNUN NERESİ YANLIŞ?'

Bakanlık dönemindeki şoförüne verilen göreve ilişkin ise Özlü şunları söyledi:

“Benim Bakanlık dönemindeki şoförüm Murat Postoğlu, benden önce de Düzce Belediyesi’nde şoför olarak çalışıyordu. Ben milletvekili olunca onu yanıma almıştım. Bakanlık görevine gelince makam şoförüm oldu. Bakanlıktan ayrılıp belediye başkanı olunca o da belediyeye döndü. Belediye araçlarını özelleştirince Ulaşım AŞ’ de görev aldı. Bunun neresi yanlış? Adamın mesleği bu.”