Duygu Delen’in avukatından önemli iddia: Savcılıktaki ifadelerde ‘içki içiyordu, gece dışarı çıkıyordu’ şeklinde gerekçeler üretildiği duyumu aldık

Duygu Delen’in avukatından önemli iddia: Savcılıktaki ifadelerde ‘içki içiyordu, gece dışarı çıkıyordu’ şeklinde gerekçeler üretildiği duyumu aldık

Gaziantep’te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen’in ailesinin avukatlarından Av. Göksel Öztürkmen, dosya hakkındaki gizlilik kararına ve Duygu için kullanılan “alkol kullanıyordu, gece dışarı çıkıyordu” şeklindeki ifadelere tepki gösterdi.

İleri Haber

Kanal D’de “Neler Oluyor Hayatta” adlı programa katılan Öztürkmen, Gaziantep’te şüpheli şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen dosyası için gizlilik kararı alınmasına isyan etti. Gizlilik kararına rağmen otopsi raporunu almaları gerektiğini ancak onun da kendileriyle paylaşılmadığını ifade etti. 

Öztürkmen, olayın sadece “kadın cinayeti” boyutuyla değil “çocuk cinayeti” olarak da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avukat, savcılıkta Duygu’nun kimi arkadaşlarından ifade alındığını ve burada “baskıyla ifade verme” ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Bu ifadelerde Duygu’nun “içki içtiği, gece dışarıda gezdiği” yönünde kimi gerekçeler bulunmaya çalıştığı yönünde duyumlar aldıklarını da söyledi. 

BABASI CAMİ YAPTIRDI, SERBEST BIRAKILDI

Olayın muhattabı iki aileyi de tanıdığını söyleyen Gaziantepli bir iş insanı, katıldığı canlı yayında çarpıcı iddialarda bulundu. Duygu’nun önce evde birkaç saat darp edildiğini, daha sonra asansöre kaçmaya çalıştıktan sonra tekrar eve kapatıldığını ileri sürdü. İş insanı, bu iddiasını komşuların tanıklıklarına dayandırdı. 

Mehmet Kaplan’ın ifadesinin Emniyet’te düzenlendiğini iddia etti. Kaplan’ın iki ifadesi arasında çelişkiler olduğunu da öne sürdü. 

Daha önce bir kadını alkollü araç kullanarak öldüren Mehmet Kaplan’ın o olayın ardından önce karakolda tutulduğunu ancak daha sonra babasının cami yaptırdıktan sonra serbest bırakıldığını da sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'te Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu Mehmet Kaplan’ın sevgilisi Duygu Delen, Kaplan'ın 4. kattaki evinden düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetmişti. Daha önce de alkollü ve ehliyetsiz araç kullanırken bir kadını ezerek öldüren Mehmet Kaplan ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

DAHA FAZLA