Duygu Delen davasının ilk duruşması görüldü

Duygu Delen davasının ilk duruşması görüldü

Duygu Delen’i öldüren Mehmet Kaplan’ın yargılanmasına başlandı

Antep’te 17 yaşındaki Duygu Delen’i balkondan atarak öldüren Mehmet Kaplan’ın yargılanmasına başlandı. Kadın örgütleri ve baronun mahkemeye dahil olma talebi reddedilirken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün müdahillik talebi kabul edildi.

‘PSİKOLOJİM BOZUK’

Yeni Yaşam’da yer alan habere göre, “Çocuğu kasten öldürme” suçunun yanı sıra “zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hakaret” ve “nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istenen fail Mehmet Kaplan ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Fail Mehmet Kaplan, Duygu’ya şiddet uyguladığını kabul ederek, Duygu’yu kendisinin katletmediğini, intihar ettiğini iddia etti. Yöneltilen suçları kabul etmeyen fail, psikolojik tedavi gördüğünü ve alkol bağımlısı olduğunu ileri sürdü.

BİLİRKİŞİ HEYETİ KEŞİF YAPACAK

Mahkeme heyeti, ayrıca 2021 yılı Ocak ayında olayın meydana geldiği yerde bilirkişi heyetiyle keşif yapılarak, Duygu’nun olayın yaşandığı daireye ait balkondan düştüğü yer ve mesafesi de incelenerek kaza ile mi yoksa bilerek mi atladığı veya itilerek düşürülüp düşürülmediğinin belirlenmesine karar verirken, sanığın ruh halinin tespit edilmesi için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine ve tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 17 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

 

DAHA FAZLA