'Duvar'ın arkasındakiler | Sedat Peker'in 'sağ kolu' Kerim Çoraklık'a kumpası anlattı: 'Asıl hedef Meral Akşener'di'

'Duvar'ın arkasındakiler | Sedat Peker'in 'sağ kolu' Kerim Çoraklık'a kumpası anlattı: 'Asıl hedef Meral Akşener'di'

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'sağ kolu' olarak bilinen Emre Olur, Kerim Çoraklık kumpasını 'Duvar'da anlattı. Olur, sürece ilişkin detayları paylaşırken, asıl hedefin Meral Akşener olduğunu vurguladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan tarafından hazırlanan Türkiye İşçi Partisi araştırma raporu "Duvar" ismiyle kitaplaştırıldı ve yarın raflarda yerini alacak.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddia, ifşa ve itirafları ile "mafya-devlet-siyaset" ilişkilerinin karanlık yüzü bir kez daha gündeme gelirken, Duvar'da, bu dipsiz kuyudan çıkmak için örülen kirli duvardan cesaretle tuğla çekmenin zorunluluğuna vurgu yapılıyor.

Uğur Mumcu suikastı sonrası dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın Güldal Mumcu'ya söylediği "Bir tuğla çekersem duvar yıkılır" sözlerine ithafen "Bu kitap o tuğla çekilsin diye yazıldı!" üst başlığını içeren kitapta ele alınan konular; kara para aklamadan gazeteci cinayetlerine, ülke içi ve dışında gerçekleştirilen silah sevkiyatlarından uyuşturucu ticaretine kadar birçok skandalı içeriyor.

KERİM ÇORAKLIK'A KUMPAS

Kitapta yer verilen "Kerim Çoraklık'a kumpas"ı okurlarımız için derledik.

İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü olarak görev yapan Kerim Çoraklık, "FETÖ" propagandası yaptığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 Mayıs 2018’de gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Çoraklık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle dava açıldı. İddianamede, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecindeki ses kayıtlarını sosyal medya hesabından yayınlayan Çoraklık’ın toplumda FETÖ/PDY lehine algı oluşturma amaçlı gerçekleştirilen suça destek verdiği iddia edildi.

Çoraklık’ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaz Köprüsü’nde linç edilen askerlerin görüntülerini paylaşarak, "Ne yaptığını bilmeyen, silahını bırakmış Türk askerine böyle vahşice saldıranlara da hesap sorulsun!" şeklindeki paylaşımıyla da darbe girişiminde yer almış askerleri sahiplenerek masum göstermeye çalıştığı öne sürüldü.

SEDAT PEKER 'TEZGAH'I ANLATTI

14 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat eden Kerim Çoraklık ise 21 Mayıs 2021 tarihinde kendisini Sedat Peker'in "basın danışmanı" olarak tanıtan Emre Olur hakkında suç duyurusunda bulundu. Çoraklık'ı harekete geçiren ise 16 Mayıs 2021 tarihinde Sedat Peker tarafından "Her günahın bir intikam meleği olur" başlığıyla paylaşılan 5'inci videoydu. Peker, söz konusu videoda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı AKP'li Melih Gökçek ile oğlu Osman Gökçek'e ait olan Beyaz TV'de Kerim Çoraklık'a kumpas kurulduğunu ve Beyaz TV yayınlarında kurulan bu "tezgah"ı Emre Olur'un kendisine anlattığını söylemişti.

EMRE OLUR İLK KEZ KONUŞTU

Kumpas sürecine ve görevlerine ilişkin ilk kez bu kitap çalışması için konuşan Emre Olur'un, gazetecilerin sorularını yanıtlarken "pişmanlığını" da dile getirdiği belirtilirken, "Peker’in Saray Rejimi’yle bozulan ilişkileri nedeniyle başlattığı ifşa sürecinin bir parçası olduğu da akıldan çıkarılmamalı" notu düşüldü. 

Soruları yanıtlayan ve başbakan yardımcısı olduğu 2016 yılında Nurettin Canikli’nin sosyal medya danışmanlığını yaptığını belirten Emre Olur, Çoraklık’a yönelik kumpasta Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yöneticilerinin talebi üzerine görev aldığını belirtiyor. 

Kitapta aktarılana göre "O dönemde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bu daireye bağlı bazı siber şube müdürlüklerinde bilişim ve sosyal medya uzmanı olarak danışmanlık yaptığını belirten Olur, hem bu işi hem de Canikli’ye sosyal medya danışmanı olmasını sağlayan kişinin açık ismini vermediği "Başkomiser K." olduğunu"
belirtiyor. 

'KUMPAS, GÖKÇEKLERİN BİLGİSİ VE ONAYIYLA OLDU'

Kendisine iş kapısı açan Başkomiser K.’ye "komisyon" adı altında rüşvet verdiğini söyleyen Olur, Beyaz TV'deki süreci için de "Emniyet camiasındaki ilişkilerim ve iktidara yakın kişiler sayesinde ve Gökçeklerin desteğiyle Beyaz TV’de programcı oldum" ifadelerini kullanıyor. Olur, kumpas süreci için de "Gökçeklerin bilgisi ve onayıyla oldu" diye de ekliyor.

Emre Olur, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi tarafından kendisine "Devlet sana minnettar olacak" diyerek Kerim Çoraklık'a ilişkin bir dosya verildiğini ve Çoraklık hakkındaki iftiraları üzerinden sonra geçen kısa sürede Çoraklık'ın gözaltına alınıp tutuklandığını belirtiyor.

'ASIL HEDEF MERAL AKŞENER'Dİ'

Olur, açıklamalarının devamında tüm bu sürecin hedefinin ise Meral Akşener olduğunu "Kerim Çoraklık üzerinden asıl hedef Meral Akşener’di. Çoraklık üzerinden İYİ Parti’ye oradan da Meral Akşener’e yürümek istiyorlardı. Bunu da yaptılar. Başarıyla yaptık" sözleriyle dile getiriyor.

'POLİSİN BANA VERDİĞİ GÖREVİ YAPARDIM'

Türkiye'de yargı mekanizmasının işleyişine dair önemli bilgiler paylaşan Olur, polisten alınan bilgilerle sosyal medya üzerinden yapılan operasyonlara dair de "Ben polisin bana
verdiği görevi yapardım. Televizyon programında hedef alır, sosyal medyada o hedefi büyütürdüm. Soruşturma açtırmak, tutuklatmak gibi işleri ise diğerleri hallederdi"
ifadelerini kullanıyor.

"Bana bu işleri yaptırtanlar Soylu'nun ekibiydi" diyen Olur, iktidarın her kanadında başka bir trol ekibinin bulunduğu belirken; sosyal medyanın nasıl rehin alındığını ve trollerin çalışma sistemini de detaylarıyla anlatıyor. 

Kitap için: İleri Kitaplığı