Duvar saatinden 8 ay hapis cezası

Duvar saatinden 8 ay hapis cezası

Arabasından partisine ait duvar saati çıkan ilçe eş başkanına 8 ay hapis cezası verildi.

DBP Mersin İl Eş Başkanı Sedat Kalaba’ya, partisine ait duvar saatlerini arabasında bulundurduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 8 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mersin İl Eşbaşkanı Kalaba, 7 Haziran 2017'de yol kontrolü sırasında aracında bulunan duvar saatleri suç delili sayılarak gözaltına alınmış, ifadesi alınan Kalaba daha sonra serbest bırakılmıştı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kalaba hakkında "örgüt üyeliği", "örgüt propagandası yapmak", "suç ve suçluyu övmek" ve "yardım ve yataklık " iddiasıyla açılan dava Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  

Kalaba, saatlerin legal olan partilerine ait olduğu ve suç unsuru teşkil etmediğini belirterek, üzerine atılı suçlamaları reddetti. Kalaba'nın avukatının savunması ardından mütalaasını açıklayan iddia makamı Kalaba'nın "yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla cezalandırılmasını ve diğer iddiaların suç unsurunun oluşmadığını belirterek, beraatını istedi.  

Mahkeme heyeti iddia makamının talebini kabul ederek Kalaba’ya "yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla 18 ay hapis cezası verdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre cezada indirime giden mahkeme heyeti son olarak temyiz yolu olmak üzere cezayı 8 aya indirdi.