Dünya'nın On Dört Günü

Dünya'nın On Dört Günü

O köy ise hepimizin çok iyi bildiği bir yer. Sürükleyici, keyifli bir hikaye olan "Dünya'nın On Dört Günü", çok iyi bildiğimiz bir yere bir kez daha bakmamızı sağlıyor. Aslı Eti’nin yalın dili, çocukların kendilerini hikayenin tam içinde bulması için adeta bir şölen yaratıyor.

Burcu Adıgüzel

Aslı Eti’nin ilk çocuk-gençlik romanı "Unutma Beni"den sonra çıkardığı "Dünya'nın On Dört Günü", "Dünyanın öyküsü aslında senin öykün." diye başlıyor. 
Kahramanımızın adı Dünya. Köyünün başına gelenleri anlamaya ve değiştirmeye çalışan, köyün yaşayan en küçüğü. Bir dileği var. “Her şeyin değişmesini diliyorum. Hem de hemen, mümkünse yarın.” diyor çünkü Dünya’nın yaşadığı bu köy, kalabalık ve gürültülü kentlerin uzağındaymış. Bu köyde gökyüzü griye dönmüş, yıldızlar görülmez olmuş. İnsanlar gülmeyi unutmuş, güneş bile parıltısını kaybedip solmuş. Günlerden bir gün, köyde zaman ansızın durmuş. Kuşlar havada asılı kalmış, rüzgâr esmez, dere akmaz olmuş. Dünya; dileğini tutunca, çok isteyince, köyde birden zaman durmuş. Zamanın durmasını köylüler ölümsüzlük olarak adlandırmış. Öyle miymiş peki? Bu gizem de neymiş? Bundan sonrasında dünyanın on dört günlük değişimine tanıklık eden bir yolculuğa çıkıyoruz. 

O köy ise hepimizin çok iyi bildiği bir yer. Sürükleyici, keyifli bir hikaye olan "Dünya'nın On Dört Günü", çok iyi bildiğimiz bir yere bir kez daha bakmamızı sağlıyor. Aslı Eti’nin yalın dili, çocukların kendilerini hikayenin tam içinde bulması için adeta bir şölen yaratıyor. 10 yaş ve üzeri çocuklar için uygun.


KÜNYE: Aslı Eti, Dünya'nın On Dört Günü, Kırmızı Kedi Yayınevi, 2017, 104 Sayfa.