Dünyanın en büyük Nutella tesisinde işçiler greve çıktı, üretim durma noktasına geldi

Dünyanın en büyük Nutella tesisinde işçiler greve çıktı, üretim durma noktasına geldi

Fransa bulunan dünyanın en büyük Nutella fabrikasında üretim, grev sebebiyle neredeyse tamamen durmuş durumda.

Fransa bulunan dünyanın en büyük Nutella fabrikasında üretim neredeyse tamamen durmuş durumda. Greve çıkan işçiler Normandiya bölgesinde bulunan Villers-Ecalles’teki fabrikayı kapattılar.

Force Ouvriere sendikası web sitesinde, Ferrero fabrikasında çalışan 350 çalışanın 160’ının geçen Salı gününden bu yana grevde olduğunu ve kamyonların giriş ve çıkışlarını engellediğini bildirdi.

Fabrikada dünyanın tüm Nutella üretiminin yaklaşık dörtte biri gerçekleşiyor. Normal şartlarda her gün yaklaşık 600.000 Nutella üretiliyor.

Fabrikada çikolata üreten dört bölümden sadece bir tanesi yüzde yirmi kapasite ile üretim yapmaya devam ediyor. Kinder Bueno çikolata üretimine tamamen son verildi. Nutella üretimi büyük ölçüde durdu.

İşçiler yaklaşık 1 haftadır üretimi neredeyse tamamen durdurmuş durumda ve hiç bir nakliye aracının giriş çıkışına izin vermiyorlar.

Gazete Fersude'nin haberine göre sendika maaş zammı talep ediyor fakat buna karşılık Ferrero’nun teklifi çok düşük. Şirketin görüşme talepleri ise sendika ve işçiler tarafından tüm talepleri kabul edilene kadar reddediliyor.