Dünyanın En Büyük Heykeli Tamamlanmak Üzere

Dünyanın En Büyük Heykeli Tamamlanmak Üzere

182 metre olan dünyanın en büyük heykeli tamamlanma aşamasına geldi. Yapım aşaması bitmek üzere olan heykel, Özgürlük Heykeli'nden iki kat daha uzun olacak.

Hindistan'ın Gujarat eyaletine bağlı Ahmedabad kentine dikilen 182 metre boyundaki dünyanın en büyük heykeli tamamlanma aşamasına geldi. Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesi kahramanlarından Sardar Vallabhbhai Patel'in heykeli tamamlandığında New York'taki Özgürlük Heykeli'nden yaklaşık iki kat daha uzun olacak.

HİNDİSTAN'IN BİRLİĞİNİ SİMGELEYECEK

Yapımı beş yıldır devam eden heykelin açılışının 31 Ekim'e yetiştirilmesi için 2500 kişi çalışıyor. 430 milyon dolara mal olacak heykelin inşaatı için Çin'den yüzlerce işçi getirildi. BBC'de yer alan habere göre Başbakan Narendra Modi'nin Hindistan'ın birliğini simgelemesi için yaptırdığı bronz kaplı heykelin çok sayıda turist çekmesi bekleniyor.

SARDAR VALLABHBHAİ PATEL KİMDİR?

Sardar lakaplı Vallabhbhai Chaverbhai Patel, bağımsızlık mücadelesi sırasında Hindistan Ulusal Kongresi önderleri arasında yer almış, bağımsızlığın ilanını (1947) izleyen üç yıl içinde başbakan yardımcılığıyla içişleri, enformasyon ve eyaletler bakanlığı yapmıştır.

Hindistan'ın bağımsızlığını kazanmasında ve sonrasında birliğinin sağlanmasında büyük rol oynamıştır. Bu başarılarından ötürü Hindistan'da ve dünya çapında Hint dillerinde önder anlamına gelen Serdar unvanıyla anılmaktadır.