Dünyanın aradığı IŞİD'li Türkiye'de çıktı

Dünyanın aradığı IŞİD'li Türkiye'de çıktı

Kayseri'de gözaltına alınan Rashid Enikeev'in 'uluslararası seviyede terörizm' suçundan arandığı belirtildi.

Kayseri'de "uluslararası seviyede terörizm" suçundan aranan Mısır, Suriye ve Rusya uyruklu 3'ü kadın 7 kişi gözaltına aldı.

Kayseri'nin Talas ve Melikgazi İlçelerinde, IŞİD'in Göç ve Lojistik Komitesi Türkiye sorumlusu 'Abu Jafar' kod adlı kişi ile irtibatlı olduğu belirlenen aralarında Türkiye sorumlusu Abu Jafar'ın kardeşlerinin ve akrabalarının yer aldığı kişilere yönelik yapılan operasyonda, Rusya Uyruklu Rashid Enıkeev, Elana Rakhmanova, Suriye Uyruklu Mahmud Şeyh Muhammed, Sümeyye Şeyh Muhammed, Ahmad Alakel, Minah Muhammed Al Ali, Mısır Uyruklu Nada Ahmed M. yakalandı.

IŞİD'Lİ KADINLARI TÜRKİYE'YE GETİRİYORDU

Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte pasaport, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan Rashid Enikeev'in "uluslararası seviyede terörizm" suçundan arandığı, halen IŞİD içinde faaliyet yürüttüğü, IŞİD tarafından GSM aracılığı ile örgüt içi kullanılan gizli haberleşme üzerinden örgüt üyelerine talimat verdiği, IŞİD içinde faaliyet yürütürken, ölen örgüt mensuplarının eşlerini Suriye'den kaçak yollarla getirerek Türkiye'ye yerleştirdiği belirlendi.

Zanlılar örgüt üyeliği ve sahtecilik suçlamalarıyla nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. (DHA)