Dünya sendikalarından AKP hükümetine çağrı

Dünya sendikalarından AKP hükümetine çağrı

Dünya sendikaları Varna'da yapılan zirve öncesi AKP hükümetini uluslararası sözleşme ve şartlara uymaya çağırdı.

Bulgaristan Varna’da yapılan AB-Türkiye zirvesi öncesinde Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ve Dünya Sendikalar Konfederasyonu, AB Komisyonu ve Konseyine hitaben açık mektup yayınlayarak, Türkiye’yi uluslararası sözleşme ve şartlara uymaya çağırdı.

International Trade Union Confederation (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow ile European Trade Union Confederation (ETUC) ve Pan-European Regional Council (PERC) Genel Sekreteri Luca Visentini imzasıyla yayımlanan mektupta, darbe girişiminin ardından Türkiye’de yaşananlarla ilgili kaygılarını çeşitli defalar açıkladıkları hatırlatılarak, “AB, aday ülke olarak Türkiye’yi Avrupa Şartı’na ve Sözleşmelerine uyması gerektiği ifade eden bir şekilde,Türk hükümetine net, güçlü ama yapıcı bir mesaj vermeye teşvik eder” denildi.

'AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ İHLAL EDİLDİ'

Mektupta ETUC’un 8 Mart 2017’de ‘olağanüstü hal ilan edildikten sonra Türkiye’de insan hakları ve sendikal haklar durumunun evrilişiyle ilgili bir çalışma’ yayımladığı hatırlatıldı. Cumhuriyet'in haberine göre bu çalışmada Türkiye'deki yetkililerin OHAL kapsamında kabul ettiği KHK’ların sadece uluslararası belgeleri değil, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa Sosyal Şartı’nı da açıkça ihlal ettiği söylendi.