Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'deki vaka artışından endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'deki vaka artışından endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörlüğü, Türkiye'deki yeni tip koronavirüs vakalarının geçen haftaki artış hızından endişelendiklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ); yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye'de hızla yayıldığı konusunda uyarı yaptı. DSÖ Avrupa Direktörlüğü bugün videokonferans yoluyla yaptığı basın toplantısında salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, "Virüsün yayılmasında geçen hafta ciddi bir artışın yaşandığı Türkiye için endişeliyiz. Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'da kaydedildi” dedi.

DSÖ'nün Twitter'da yaptığı açıklama şöyle:

'SALGINDAN ETKİLENEN 10 ÜLKEDEN 7'Sİ AVRUPA'DA'

Dünya genelinde salgından etkilenen 10 ülkeden yedisinin Avrupa'da olduğunu ifade eden Kluge, ABD'nin beraberinde İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ile birlikte Çin, İran, İngiltere, Türkiye ve İsveç'in salgından etkilenen ülkeler arasında olduğunu dile getirdi.

Avrupa'da yeni vaka sayısında artış yaşandığını belirten Kluge, bu sabah itibarıyla 687 bin 236 vaka tespit edildiğini, 52 bin 824 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

Kluge, salgın konusunda ülkelere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, İtalya'daki sokağa çıkma yasaklarına rağmen vaka sayısında artış olduğunu, ancak virüsün yayılma oranının büyük ölçüde azaldığına dikkat çekti.

'SAĞLIK PERSONELLERİNİN DESTEKLENMESİ VE GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR'

Almanya'da alınan önlemler sayesinde vaka sayısının 10 gün içinde düştüğünü dile getiren Kluge, Almanya'daki ölüm oranının ve ölenlerin yaş ortalamasının diğer ülkelelere göre daha düşük olduğunu söyledi.

Kluge'nin yaptığı açıklamaya göre Almanya'da ölüm oranı yüzde 1,3 ve yaş ortalaması 49 olarak kayıtlara geçti. Kluge, bunun nedeninin hastalığa yakalanan nüfus ve ülkede yaygın olarak uygulanan testler olduğunun altını çizdi.

Son olarak Kluge, ülkelere çağrıda bulunarak tüm sağlık personellerinin korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesini önerdi.