Dünya koronavirüs kıskacında | Ölü sayısı 40 bini aştı

Dünya koronavirüs kıskacında | Ölü sayısı 40 bini aştı

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde virüs görülen kişi sayısı 830 bini aşarken, ölü sayısı ise 40 bini aştı. 

İşte dünyada son durum:

FRANSA'DA BİR GÜNDE EN ÇOK ÖLÜM!

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 523'e çıktı. Fransa Sağlık Bakanlığı, virüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 7 bin 578 artışla 52 bin 128'e yükseldiğini belirtti. Rakamlar Fransa'da bir günde kaydedilen en yüksek ölüm ve vaka sayısı olarak kayıtlara geçti. (AA)

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 837 KİŞİ ARTTI

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı son 24 saatte 837 artarak 12 bin 428'e yükseldi

İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI 1081'E ULAŞTI

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 393 artarak 1801'e ulaştı.

ABD'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3 BİN 170'E YÜKSELDİ

ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 657 artarak 3 bin 170'e yükseldi

BELARUS'TA KORONA VİRÜS NEDENİYLE İLK ÖLÜM

Koronavirüs pandemisinde bilanço artıyor. Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko, ülkede virüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı. Ülkede tespit edilen koronavirüs vaka sayısı ise 152'ye yükseldi.

Öte yandan Lukaşenko, geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınına ilişkin herhangi bir önlem almayacaklarını belirterek, "Olur böyle şeyler. En önemlisi panik yapmamaktır" sözlerini kullanmıştı.

RUSYA'DA SON 24 SAATTE 500 YENİ VAKA

Rusya’da koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 500 vakanın daha tespit edilmesi sonucu ülkedeki toplam vaka sayısı 2 bin 337’ye yükseldi.

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 500 kişide daha koronavirüs tespit edilmesi sonucu ülkedeki toplam vaka sayısının 2 bin 337'ye yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, ülke genelinde 73 bölgede vaka görüldüğü belirtilirken, 55 kişinin daha taburcu edilmesi sonucu iyileşen vaka sayısının 121'e ulaştığı kaydedildi.

Şu ana kadar koronavirüs nedeniyle toplam 17 kişinin öldüğü ülkenin başkenti Moskova, en çok vaka kaydedilen kent oldu. Moskova'da enfekte olan kişi sayısı 387'ye Petersburg'da ise 48'e yükseldi.

KKTC'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

69 koronavirüs tespiti yapılan, 1 kişi de hayatını kaybettiği KKTC'de 5 Nisan'a kadar 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Kararı açıklayan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Başarılı olabilmemiz için toplumsal bir bilinçle hareket etmeliyiz. Başarılı olacağımıza da inanıyorum" dedi.

BELÇİKA'DA 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Belçika Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan günlük basın toplantısında 12 yaşındaki bir kız çocuğunun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Bu durum Avrupa'da şu ana kadar koronavirüs nedeniyle kaydedilen en genç ölüm olarak kayıtlara geçti.

Euronews'in aktardığına göre; geçtiğimiz günlerde Fransa'da 16 yaşındaki bir genç kız ve Portekiz'de 14 yaşındaki bir genç salgından dolayı yaşamını yitirmişti.

İRAN'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2 BİN 898'E YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 141 kişi artarak, 2 bin 898'e yükseldiği açıklandı.

AFGANİSTAN'DA VAKA SAYISI 174'E YÜKSELDİ

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mayar, basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde daha önce 95 olarak açıklanan Covid-19 vaka sayısının 174'e çıktığını bildirdi.

ÇİN'DE SON VAKALAR YURT DIŞI KAYNAKLI

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ülkede 48 yeni vakanın tespit edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, vakaların tamamının yurt dışından geldiği kaydedilerek, yurt dışı kaynaklı vaka sayısının da 771'e ulaştığı belirtildi.

İSPANYA'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 8 BİN 189'A YÜKSELDİ

İspanya'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 849 kişi artarak 8 bin 189'a yükseldi.

DAHA FAZLA