Dünya koronavirüs kıskacında |Vaka sayısı 1 milyonu aştı

Dünya koronavirüs kıskacında |Vaka sayısı 1 milyonu aştı

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 277'ye ve vaka sayısı ise 15 bin 679'a çıkarken, dünyanın her yerinde ise ölü sayısı her geçen dakika daha da yükseliyor.

Dünya genelindeki koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu aştı.

Ölü sayısı ise 51 bin 354 oldu.

İşte ülke ülke koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İTALYA'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 13 BİN 915'E ULAŞTI

İtalya'da Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 760 artarak 13 bin 915'e yükseldi.

ABD'DE ÖLÜ SAYISI  5 BİN 137'YE YÜKSELDİ

ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1047 artarak 5 bin 137'ye yükseldi.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 3 BİN 160'A YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 124 artarak, 3 bin 160'a yükseldi.

Devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısının ise 2 bin 875 olduğunu açıkladı. Cihanpur böylece toplam ölü sayısının 3 bin 160'a, vaka sayısının da 50 bin 468'e ulaştığını belirtti.

ABD'DE MAHKUMLAR 2 HAFTA BOYUNCA HÜCRE VE KOĞUŞLARINDAN ÇIKAMAYACAK

ABD, federal cezaevlerinde bulunan 170 bin tutuklu ve hükümlünün, koronavirüs salgınını durdurmaya yönelik önlemler kapsamında en az iki hafta boyunca hücre ve koğuşlarından çıkarılmayacağını açıkladı.

Bugüne kadar cezaevlerinde 57 mahpus ve 37 gardiyanda koronavirüs görüldü.

İSRAİL SAĞLIK BAKANI KORONAVİRÜSE YAKALANDI

İsrail Sağlık Bakanı Jakov Litzman ve eşinin yeni tip koronavirüs testleri pozitif çıktı. Çiftin kendilerini karantinaya alacakları açıklandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Litzman ve eşinin kendilerini iyi hissettikleri ve uygun tedaviyi görecekleri belirtildi.

İsrail basını, Liztman’ın testinin pozitif çıkmasının ardından İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun da yeniden karantinaya alınabileceğini kaydetti.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 10 BİN 3'E YÜKSELDİ

İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 950 artarak 10 bin 3'e yükseldi.

ÇİN'İN GÖNDERDİĞİ TIBBİ YARDIM ABD ABLUKASI NEDENİYLE KÜBA'YA ULAŞTIRILAMIYOR

Küba’nın Çin Büyükelçisi Carlos Miguel Pereira Hernández, elçiliğin sitesinden yaptığı açıklamada, Alibaba ve Jack Ma Vakfı’nın kurucusunun dünyanın dört bir yanına gönderdiği tıbbi yardımların ABD ablukası nedeniyle Küba’ya ulaştırılamadığını söyledi.

22 Mart itibarıyla Latin Amerika ve Karayipler’de salgının kötü bir seyir izlemeye başlamasının ardından, buradaki ülkelere de tanı kiti ve maske gönderilmesi için hazırlıklar başlatıldı. Dünya genelinde toplamda 50’den fazla ülkeye sağlanan bu yardımlar, yürürlükteki Helms-Burton Yasası nedeniyle Küba’ya ulaştırılamıyor.

KOLOMBİYA'DA KİMLİK NUMARASINA GÖRE SOKAĞA ÇIKIŞ İZNİ

17 kişinin Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirdiği Kolombiya’nın bazı kent ve kasabalarında aynı anda herkesin sokağa çıkmasını engellemek için ilginç bir uygulama yapılıyor. Kimlik numaralarının son rakamını 0, 7 ve 4 olanlar pazartesi dışarı çıkabiliyor, 1,8 ve 5 olanlar ise salı günleri. Diğer günlerde sokağa çıkılmıyor. Barrancabermeja kenti uygulamanın yapıldığı yerlere bir örnek.