Dünya koronavirüs kıskacında: Salgında yaşanan son gelişmeler

Dünya koronavirüs kıskacında: Salgında yaşanan son gelişmeler

İletişim Başkanlığı, dünya genelinde yeni tip koronavirüsün görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarını açıkladı. İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor. 

Koronavirüs Türkiye'de de görülmesiyle birlikte hızla yayılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada "Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini kaybettik. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var" demişti.

VAKA SAYISI 303 BİNİ GEÇTİ

İletişim Başkanlığı, saat 00.00 itibarıyla dünya genelinde yeni tip koronavirüsün görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarını açıkladı.

Başkanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19'un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısının 303 bini geçtiği, 12 bin 900'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 94 bin 600'den fazla kişinin de iyileştiği belirtildi.

DSÖ'DEN GENÇLERE UYARI: YENİLMEZ DEĞİLSİNİZ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gençlere koronavirüs tehdidini önemsemeleri uyarısında bulundu. Gençlerin de virüs sonucu hastalanabileceklerini ya da ölebileceklerini söyleyen DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında “Gençler yenilmez değil” dedi.

İTALYA'DAKİ TÜM FABRİKALAR KAPATILDI

Koronavirüs nedeniyle 4 bin 825 kişinin yaşamını yitirdiği, mevcut vaka sayısının ise 42 bin 681 olduğu İtalya'da Başbakan Conte, stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını bildirdi.

İRAN’DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 1685’E YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 129 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1685'e yükseldi.

ABD’DE ÖLÜ VE VAKA SAYISINDA YÜKSELİŞ

ABD'nin New York kentinde koronavirüs vakaları 8 bin 115'e, hayatını kaybedenlerin sayısı da 60'a ulaştı.

New York eyaleti ise ABD'de en çok enfekte olan kişinin olduğu eyalet olarak 12 bin 260 vaka kaydetti.

ABD'de vaka sayısı 26.747'e hayatını kaybedenlerin sayısı 233'e ulaştı.

İSPANYA'DA OHAL UZATILDI

İspanya'da yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ilan edilen 15 günlük OHAL süresinin 15 gün daha uzatılmasına karar verildi.

Yetkililer, 13 Mart tarihinde 15 günlük olağanüstü hal ilan ettiklerini açıklamışlardı. Vakaların artması üzerine bu sürenin 15 gün daha uzatılmasına karar verildiği duyuruldu.

Avrupa'da İtalya'dan sonra koronavirüs salgınından en fazla etkilenen İspanya'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1381'e ulaştı. Son verilere göre İspanya'da 25 bin 496 vaka bulunuyor.

ROMANYA'DA İLK ÖLÜM

Romanya hükümeti pazar günü koronavirüs nedeniyle ülkedeki ilk ölümün gerçekleştiğini doğruladı.

Romanya'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi 67 yaşındaydı. 18 Mart'ta koronavirüs ile enfekte olduğu doğrulandı. Güney Romanya'daki Craiova kentindeki bir hastanede tedavi altına alındı. Şimdiye kadar 367 koronavirüs vakası kaydeden Romanya'da, 16 Mart'ta olağanüstü hal ilan edilmişti.

ORTA AVRUPA’DA YÜKSELİŞ

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı 22 bin 364’e yükselirken; 84 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 14 bin 485 kişide virüs tespit edildiği ve 562 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya’da vaka sayısı 25 bin 496’ya ulaşırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 1381’e ulaştığı bildirildi. İngiltere’de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 234’e, vaka sayısının da 5 bin 67’ye çıktığı belirtildi.

DAHA FAZLA