Dünya koronavirüs kıskacında | İyileşenlerin sayısı 1 milyonu aştı

Dünya koronavirüs kıskacında | İyileşenlerin sayısı 1 milyonu aştı

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentine ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında her geçen gün vaka ve ölü sayısı artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemi ilan ettiği salgında dünya genelinde virüs tespit edilen kişi sayısı 3 milyonu 231 bini geçti, 228 binden fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 1 milyon kişi ise iyileşti.

İşte koronavirüs salgınında dünyadaki son durum: 

MALDİVLER'DE COVID-19 KAYNAKLI İLK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Maldivler Sağlık Bakanı Abdulla Ameen, başkent Male'de 83 yaşındaki kadın hastanın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ülkede bugüne kadar toplam 278 kişide yeni tip koronavirüse rastlanırken, virüse yakalanan 17 kişi iyileşti.

RUSYA'DA CAN KAYBI 1073'E YÜKSELDİ

Rusya’da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 101 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam can kaybı 10l73’e çıktı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Rusya'da 101 kişinin daha virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı bin 73’e, son 24 saatte 7 bin 99 kişide daha virüs tespit edilmesiyle de vaka sayısı 106 bin 498’e yükseldi.

ABD’NİN LOS ANGELES VE ÇEVRESİNDE YAŞAYAN HERKESE ÜCRETSİZ KORONAVİRÜS TESTİ YAPILACAK

ABD’de koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçerken, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti dün yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan herkesin şehirde açılan test merkezlerinde ücretsiz koronavirüs testi yaptırabileceğini duyurdu.

Garcetti, ABD’de bulunan büyük şehirler içerisinde Los Angeles’ın testi tüm halka uygulamaya başlayan ilk şehir olduğunu ifade ederek, “Ancak öncelik halen semptomları gösterenlere verilecek” dedi.

Bugüne kadar yeterli alt yapının bulunmaması nedeniyle testler sadece sağlık personelleri, ilk yardım ve yaşlı bakım evleri çalışanları gibi kişiler ile semptom gösteren kişilere yapılıyordu.

GÜNEY KORE'DE İLK KEZ ÜLKE İÇİ KAYNAKLI YENİ VAKA GÖRÜLMEDİ

Güney Kore, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının görülmesinden 75 gün sonra, dün, ilk kez ülke içi kaynaklı yeni vaka tespit edilmediğini açıkladı.

Ülkede geçen hafta bazı önlemler gevşetilmeye başlanmıştı.

10 bin 765 vakanın görüldüğü Güney Kore’de 247 kişi hayatını kaybetti.

ÇİN'DEN ULUSLARARASI SORUŞTURMA ÇAĞRILARINA RET

Salgının yayılmasından sorumlu tutulan Çin için özellikle Batı’daki siyaset dünyası uluslararası soruşturma çağrıları yaparken, Çin’den konuyla ilgili tartışmalara tepki geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yuşeng, Çin’in suçlu olduğu varsayımından yola çıkacak her tür uluslararası soruşturmaya karşı olduklarını belirtti.

Le Yuşeng, “Çin’i damgalama amaçlı siyasi soruşturmalara kararlılıkla karşı çıkacaklarını” söyledi.

Salgının ilk olarak Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıktığı biliniyor. Çin ise bunu uluslararası kamuoyuna geç haber vermekle suçlanıyor.

Ülkeye dönük bir diğer suçlama da virüsün labovatuvarda üretildiği iddası.