Dünya koronavirüs kıskacında |İtalya'da bir günde 793 kişi yaşamını yitirdi

Dünya koronavirüs kıskacında |İtalya'da bir günde 793 kişi yaşamını yitirdi

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de vaka sayısının 670'e yükselmesi ve 9 can kaybının yaşanmasıyla sokaklar her geçen gün daha da sessizleşirken, Çin'de başlayan ve 170'ten fazla ülkeye yayılan koronavirüs, 276 binden daha fazla kişiye bulaştı. Dünya genelinde ölü sayısı ise 11 binin üzerinde.

İTALYA'DA BİR GÜNDE 793 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Corona virüsünün İtalya'da yarattığı korkunç tablo kötüleşerek devam ediyor. Son verilere göre ülkede son 24 saatte 793 kişi daha öldü. Corona virüsü nedeniyle İtalya’da ölenlerin sayısı 4 bin 825’e yükseldi.

İSPANYA'DA BİR GÜNDE 24 ÖLÜM

Koronavirüsün Avrupa'da İtalya'dan sonra en çok etkilediği ülke olan İspanya'da rakamlar korkutucu şekilde artıyor. İspanya Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının bir günde 24 kişi arttığını ve 1302'den 1326'ya ulaştığını duyurdu.

HOLLANDA'DA TÜRKİYELİ 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hollanda’da farklı hastalıkları bulunan üç Türkiyeli, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin 82 yaşında bir erkek ile 70 ve 66 yaşlarında iki kadın olduğunu söyledi.

Büyükelçi Dişli, hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüşerek taziyelerini ilettiğini belirterek, ölenlerin dışında beş Türkiye vatandaşının daha koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda olduğunu kaydetti.

Şu ana kadar 3 binin üzerinde vaka tespit edilen Hollanda’da 106 kişi yaşamını yitirmişti.

GÜNEY KIBRIS'TA VAKA SAYISI 75'E YÜKSELDİ

Güney Kıbrıs’ta 8 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği bildirildi. Böylece toplam vaka sayısı 75’e ulaştı.

Virüs taşıdığı tespit edilenlerden dördünün sağlık çalışanı olduğu kaydedildi.

EN FAZLA CAN KAYBI İTALYA'DA

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 627 kişi artarak 4032'ye yükseldi.

Ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 37 bin 860'a ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların sayısının ise 47 bin 21 olduğunu açıklandı.

FRANSA'DA SON DURUM

Fransa'da, yeni tip koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 450'ye, vaka sayısı 12 bin 612'ye çıktı.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının 1617 artışla 12 bin 612'ye yükseldiğini belirtti.

Virüsü taşıyanların arasında yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının 1297'ye çıktığını aktaran Salomon, 1587 kişinin de tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Jerome Salomon, salgın nedeniyle son 24 saatte 78 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 450'ye yükseldiğini duyurdu.

İNGİLTERE'DE ÖNLEMLER HAYATA GEÇİYOR

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle 33 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 177’ye, toplam vaka sayısı 3 bin 983’e ulaştı.

İngiltere’de koronavirüs önlemleri kapsamında bu geceden itibaren geçerli olmak üzere restoran, bar, cafe, sinema ve tiyatroların kapatılmasına karar verildi.

ABD'DE VAKA SAYISI 14 BİNİ AŞTI

ABD'de yeni tip koronavirüs kaynaklı vaka sayısının 14 bin 322, ölü sayısının 210'a yükseldiği bildirildi.

Ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin son rakamlarına göre, Kovid-19 vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 1433'E YÜKSELDİ

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 149 artarak 1433'e yükseldi. İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, son 24 saatte ülke genelinde virüs nedeniyle 149 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti.

Böylece toplam can kaybının 1433'e çıktığını aktaran Reisi, vaka sayısının da 1237 artarak salgının başladığı günden bu yana 19 bin 644'e ulaştığını ifade etti.

RUSYA'DA 54 YENİ VAKA

Rusya'da Kovid-19'un 54 kişide daha tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 253'e ulaştı. Rusya'nın 85 bölgesinde salgına karşı önlemler kapsamında "yüksek hazırlık düzeni"ne geçildi.

Dışişleri Bakanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle yurt dışındaki vatandaşların ülkeye getirilmesi için harekete geçti. Rusya'da Kovid-19 nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmişti.

SİNGAPUR'DA İLK CAN KAYIPLARI

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelenin örnek ülkeleri arasında gösterilen Singapur, ilk can kayıplarını verdi.

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da Kovid-19 nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Gan Kim Yong, yaşamını yitirenlerden birinin 75 yaşında Singapurlu bir kadın, diğerinin ise 64 yaşındaki bir Endonezya vatandaşı olduğunu ifade etti.

Singapur genelinde şimdiye kadar 385 Kovid-19 vakası görüldü.