Dünya koronavirüs kıskacında | İtalya'da bir günde 627 kişi yaşamını yitirdi

Dünya koronavirüs kıskacında | İtalya'da bir günde 627 kişi yaşamını yitirdi

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de vaka sayısının 359'a yükselmesi ve 4 can kaybının yaşanmasıyla sokaklar her geçen gün daha da sessizleşirken, Çin'de başlayan ve 170'ten fazla ülkeye yayılan koronavirüs, 245 binden daha fazla kişiye bulaştı. Dünya genelinde ölü sayısı ise 10 binin üzerinde. Ölü sayısı, son iki günde 2 binden fazla arttı.

İTALYA'DA BİR GÜNDE 627 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İtalya’da korona virüsten ölenlerin sayısı bugün 627 kişi artarak toplamda 4 bin 32'ye yükseldi. Bu sayı, ülkede 4 haftadır devam eden salgında bir günde kaydedilen en yüksek sayı oldu.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede 21 Şubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınına ilişkin düzenlediği basın toplantısında son bilgileri paylaştı. Borrelli, ülkede mevcut korona virüsü vaka sayısının 37 bin 860’a ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların sayısının ise 47 bin 21 olduğunu açıkladı. Borrelli, dün 4 bin 440 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 689 artışla 5 bin 129’a ulaştığını duyurdu.

Genel Müdür Borrelli, ölü sayısının düne göre 627 kişi daha arttığını ve sayının 4 bin 32’ye yükseldiğini belirtti. Borrelli’nin bugün için açıkladığı 627 ölüm, İtalya’da 4 haftadır devam eden koronavirüs salgınında bir günde kaydedilen en yüksek sayı oldu.

İTALYA'DA ORDU KONTROL İÇİN SOKAĞA ÇIKIYOR

Salgının Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya’da halkın sokağa zorunlu olmadıkça çıkmamasını denetlemek üzere askerlerin şehir merkezlerinde görevlendirilmesi planlanıyor.
Virüsün en çok yayıldığı ve en çok can aldığı kuzeydeki Lombardiya’nın merkezi Milano kentinde, bölge yönetiminin isteği, valiliğin onayıyla Milano caddelerinde daha önce terörle mücadele kapsamında görevlendirilen 114 askerin, karantina tedbirlerinin uygulanmasını da denetlemeye başladığı belirtildi.

ÇİN'DE İKİ GÜNDÜR ÜLKE İÇİNDEN KAYNAKLI VAKAYA RASTLANMADI

Salgının başladığı Çin'de iki gün üst üste, ülke içinden kaynaklı koronavirüs vakasına rastlanmadı. Perşembe günü virüs tespit edilen 39 kişinin de yurt dışı bağlantılı olduğu belirtildi. Salgının çıkış yeri olan Wuhan şehrinde de ikinci günde koronavirüs vakası tespit edilmedi. Çin'de dün üç kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Çin'de ölü sayısı 3 bin 248'e çıktı.

ABD’DE ÖLÜ SAYISI 217’YE YÜKSELDİ

ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 217'ye yükselirken, ülkedeki vaka sayısı 14 bin 365'e ulaştı.

Salgından en çok etkilenen eyaletlerden biri olan New York genelinde ise 4 bin 152 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası ve 27 ölüm tespit edildi.

New York Valisi Andrew Cuomo, şimdiye kadar 22 bin kişiye test uyguladıklarını ve bu testlerin sadece 8 bininin bir günde gerçekleştirildiğini söyledi.

ARJANTİN'DE MECBURİ KARANTİNA UYGULAMASI

Arjantin’de hükümet, salgının yayılmasını engellemek için mecburi karantina uygulaması başlatıyor.

Cuma gecesi yürürlüğe girecek olan uygulama 31 Mart’a kadar sürecek. Arjantin 15 gün süreyle sınırlarını kapatmış ve virüsten etkilenen birçok ülkeyle uçuşları yasaklamıştı.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 1433'E ÇIKTI

İran'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 149 artarak 1433'e yükseldi. Vaka sayısı ise bin 237 artarak 19 bin 644'e ulaştı.

AVUSTRALYA'YA YANAŞAN GEMİDEKİ YOLCULARDA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Avustralya’da 3 bin 800 kişilik Ruby Princess gemisinden inenlerde koronavirüs tespit edildi.

Gemide 2 bin 700 yolcu ve 1.100 mürettebat bulunuyordu. Yolcular dün Sydney’in kent merkezine yanaşan gemiden inmişti. Gemiden inen tüm yolculara bir an önce kendilerini karantinaya alma çağrısı yapıldı.

New South Wales Eyaleti Sağlık Bakanı Brad Hazzard, gemiden inen 13 kişiye test yapıldığını ve 3 kişinin pozitif çıktığını açıkladı. Gemi Avustralya’ya gitmeden önce Yeni Zelanda’ya uğramıştı.

Ruby Princess’ten indikten sonra virüs taşıdığından şüphelenilen dördüncü bir kişinin ise Tazmanya adasına döndüğü açıklandı.

Avustralya bugünden itibaren geçerli olmak üzere vatandaşları ve oturma izni sahipleri dışında herkesin ülkeye girişini yasaklamıştı.

SUUDİ ARABİSTAN TÜM YURTİÇİ UÇUŞLARI DURDURDU

Suudi Arabistan tüm yurtiçi uçuşları durdurdu. Ülkede tren, otobüs ve taksiler de iki hafta boyunca hizmet vermeyecek.

Önlemler cumartesi sabah hayata geçirilecek. İnsani yardım ve tıbbi faaliyetler nedeniyle gerçekleştirilmesi gereken seyahatler ise bundan muaf tutulacak.

Ülkede bugüne kadar 270 koronavirüs vakası tespit edildi. Resmi kayıtlara göre Kovid-19’dan hayatını kaybeden olmadı.

HİNDİSTAN'DA TOPLU TAŞIMA SEFERLERİ KISITLANDI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, tüm yurttaşlarına evde kalma çağrısı yaptı ve toplu taşıma seferlerini kısıtlama kararı aldı.

Halkın büyük bir kısmı seyahat etmek için toplu taşımayı kullanıyor. Punjab eyaletinde bütün toplu taşıma seferleri durdurulurken başkent Delhi’de metrolar kalabalık durakları pas geçmeye başladı.

Mumbai’de kentin en önemli ulaşım hatlarından yerel trenlerin de önümüzdeki günlerde durdurulacağı konuşuluyor. Eyalet Başbakanı Uddhav Thackeray “trenleri boş görmek istediğini” söylüyor.

Öte yandan Hindistan’da perşembe akşam itibarıyla 14 bin 175 kişiye test yapıldı. Dünyanın en kalabalık 2. ülkesi, kişi başına en az test yapılan ülkelerden biri oldu. Bazı uzmanlar, Hindistan’ın bilinçli olarak az test yaptığını, halihazırda zor durumda olan sağlık sisteminde daha fazla baskı oluşturmamak istediğini düşünüyor.

İNGİLTERE'DE EMEKLİ OLAN 65 BİN DOKTOR VE HEMŞİRE GÖREVE ÇAĞRILDI

İngiltere’de koronavirüs salgınıyla mücadeleye yardımcı olmaları için 65 bin emekli doktor ve hemşire göreve çağrılmaya başlandı.

Üst düzey yetkililer, son sınıfta olan tıp ve hemşirelik öğrencilerine de görev verilebileceğini belirtiyor.

İngiltere’de cuma gününden itibaren okullar kapanacak. Fakat hemşireler ve doktorların da aralarında bulunduğu bir grup kritik çalışanın evde çocuk bakmak zorunda kalmaması için, çocuklarının gideceği bir dizi okul açık tutulacak.

Ülke geneline bugüne kadar 3 bin 269 kişide virüs tespit edildi, 144 kişi hayatını kaybetti.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 1002'YE YÜKSELDİ

İspanya'da da sayıl hızla artıyor. İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısının 1002'ye, vaka sayısının da 19 bin 980’e çıktığını duyurdu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: VAKA SAYISI 12 GÜNDE İKİYE KATLANDI

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ); Cenevre'deki merkezinden yapılan açıklamada ilk 100 bin vakanın yaklaşık üç ayda ortaya çıktığına, ikinci 100 bin kişilik dilime ise sadece 12 günde ulaşıldığına işaret edildi. DSÖ, pek çok ülkede yürürlüğe giren sert önlemlerin etkisini şimdiden kestirmenin ise imkansız olduğunu belirtti.